Samsung Son Model TV’leri olan Neo QLED, OLED ve Lifestyle TV’leri, TÜV Rheinland’dan “Düşük Karbon” Sertifikası Almaya hak kazandı!

Samsung Electronics, 2024 model Neo QLED 4K ve 8K, OLED ve The Frame serilerindeki sekiz ürünün TÜV Rheinland’dan “Düşük Karbon” sertifikası aldığını duyurdu. Bu sertifikalar, ürünlerin bir önceki yılın modellerine kıyasla daha düşük karbon ayak izine sahip olduğunu belirtirken, şirketin karbon emisyonlarını azaltma çabalarının somut bir kanıtı olarak öne çıkıyor. Bu başarı, Samsung’un çevresel sürdürülebilirlik konusundaki taahhütlerini ve teknolojik gelişmeleri bir araya getirerek, kullanıcılara çevre dostu bir teknoloji deneyimi sunma hedefine ulaşma yolundaki adımlarını güçlendiriyor.

Samsung Düşük Karbon Sertifikası aldı!
Samsung Düşük Karbon Sertifikası aldı!

Samsung Electronics Görsel Ekran İş Birimi Başkan Yardımcısı Yongjae Kim, sertifikalar hakkında, “Dünyanın lider TV üreticisi olarak, TV özelliklerini yeniden tanımlayan ve sürdürülebilirlik çabalarını ileri taşıyan ürünler yaratma sorumluluğunu üstleniyoruz” şeklinde konuştu. TÜV Rheinland Elektrik İş Birimi Global Başkan Yardımcısı Frank Holzmann, Samsung’u tebrik ederek, “Düşük Karbon sertifikası, Samsung’un çevresel sürdürülebilirliğe olan bağlılığını ve karbon emisyonlarını azaltma çabalarını onaylıyor. Bu sertifikalar, markanın itibarını artırarak müşteri güvenini pekiştirecek ve Samsung’un global elektronik pazarındaki lider konumunu daha da sağlamlaştıracaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.

TÜV Rheinland, Samsung’un TV ürünlerinin yaşam döngüsü boyunca ortaya çıkan sera gazı emisyonlarını “baştan sona” değerlendirdi. Bu değerlendirme, ISO 14067 ve ISO 14064-4 standartlarına ek olarak TÜV Rheinland’ın kendi geliştirdiği 2 PfG Q2880/09.23 standardına uygun olarak gerçekleştirildi. Sekiz TV ürün serisi, TÜV Rheinland tarafından belirlenen karbon azaltma standardı gerekliliklerini karşılayarak onaylandı. Neo QLED 8K serisinden 2 model, Neo QLED 4K serisinden 3 model, OLED serisinden 2 model ve The Frame serisinden 1 model, sertifikalandırılan ürünler arasında bulunuyor.

Samsung Görsel Ekran İş birimi, TÜV Rheinland’dan alınan “Ürün Karbon Ayak İzi Hesaplama Yöntemi” sertifikasıyla çevre dostu adımlarını güçlendiriyor. Sera gazı emisyonlarını hesaplamak için uygun verilerle şeffaf ve tekrarlanabilir sonuçlar elde etmek amacıyla alınan bu sertifika, bir ürünün tüm yaşam döngüsü boyunca neden olduğu sera gazı emisyonlarını ölçme ve yönetme yeteneğini doğruluyor.

Samsung, çevresel etkilerini azaltma çabalarını sürdürerek, 2024’te tanıtılacak olan soundbarlar dahil olmak üzere 60’tan fazla ürünü için TÜV Rheinland’ın “Ürün Karbon Ayak İzi” ve “Düşük Karbon” sertifikalarını almaya odaklanıyor. Sekiz ürün serisinin karbon azaltma başarıları ve analiz raporları, Samsung’a yeni nesil karbonsuz TV’lerin geliştirilmesi ve tasarlanması konusunda daha fazla güven sağlamış ve net bir yol haritası sunmuştur.

Bu sertifikalar, Samsung’un önceki sürdürülebilirlik çabalarının devamıdır. 2021’de Carbon Trust’tan alınan ilk “Düşük Karbon” sertifikasının ardından, 2022’de 11 TV modeli, beş monitör ve tabela ürünleri “Düşük Karbon” sertifikası alırken, 2023’te 24 model de Carbon Trust ve TÜV Rheinland tarafından onaylanmıştır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir