Samsung, şeffaf ekranlı bir telefon için patent başvurusunda bulundu. Peki şeffaf bir silindir akıllı telefon nasıl görünür?

Katlanabilir akıllı telefon pazarındaki payını artırmak isteyen Samsung’un yuvarlanabilir bir akıllı telefon araştırdığını biliyorum. Ancak en son patent başvurusu, Samsung’un tasarımını hem kaydırılabilir hem de şeffaf bir ekranla ortaya koyuyor.

Samsung, şeffaf ekranlı katlanabilir telefon için patent verdi

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü’ne (WIPO) yapılan son patent araştırması, Samsung’un akıllı telefonların geleceğini düşündüğünü gösteriyor. Uygulamanın kaydırılabilir ekrana sahip şeffaf bir bölümü olduğuna dikkat edin.

1 1627856622 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Samsung Galaxy F23 5G resmi olarak tanıtıldı

Samsung WIPO tarafından dosyalanan patent çizimleri, akıllı telefonun yalnızca kayan bir ekrana değil, aynı zamanda ekrana entegre edilmiş şeffaf bir kulaklığa da sahip olduğunu gösteriyordu. Uygulama aslında iki farklı düzene sahiptir, ancak her ikisinin de şeffaf kaydırılabilir ekranları vardır: bir düzen, yuvarlanan yan paneli genişletmek içindir ve diğeri onu dikey olarak açar.

Ekranın dışa doğru uzanan kısmının hem dikey hem de yatay olarak her iki durumda da şeffaf olacağı söyleniyor. Bu proje, artırılmış gerçeklik (AR) uygulamalarında ilginç deneyimler yaratabilir.

Samsung’a göre, genişletilmiş ekran bölümü, doğru arka planın görüntülenmesine izin verirken dijital nesneleri görüntüleyebilir. Örneğin bir artırılmış gerçeklik oyununda arka planda hedefleri görmek veya yürürken mesaj göndermek daha kolay hale gelecek.

Samsung Galaxy Z Fold 3 ve Samsung Galaxy Z Flip 3 gibi katlanabilir cihazlar, orta dönüşlü bir ekranın neler sunabileceğini az çok ortaya koyuyor. Ekranda iki uygulamanın yan yana olması en güzel örneklerden biriydi.

Patent başvurularının çoğu zaman gerçeğe dönüşmediği düşünülürse, yakın zamanda Samsung’dan şeffaf ekranlı bir flip telefon görmemiz pek olası değil. Ancak geleceğin teknolojileri listesine şeffaf ekranların yanı sıra katlanır ve kayan ekranları da ekleyebiliriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir