Güney Koreli şirket Samsung’un 11 Şubat tarihinde tanıtacağı yeni Galaxy S20 serisi hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Artık tanımına az bir zaman kala cihazın donanım özelliklerinin yanı sıra yeni sunulacak olan teknolojileri de belli olmaya başladı. Bunlardan birisi ise Samsung Quick Share olacak. Apple’ın AirDrop özelliğinin bir benzerini Samsung, Galaxy S20 serisi ile beraber Galaxy akıllı telefonlara getirmeye hazırlanıyor. Şubat ayında gerçekleştirilecek olan Unpacked etkinliği ile beraber Galaxy S20 modeli ile beraber Galaxy Z Flip katlanabilir akıllı telefon modeli de tanıtılacak. Ayrıca Galaxy Buds+ kablosuz kulaklığında gelmesi bekleniyor. Lansmanda tüm gözler Galaxy S20 üzerinde olacakken, S20+ ve S20 Ultra cihazı da oldukça merak ediliyor.

Yeni Galaxy serisi ile Quick Share özelliği geliyor

1 1 7

Galaxy S20 serisinde kesin olarak yer alması beklenen yazılım özelliği Quick Share olacak. BU özellik Apple’ın dosya paylaşımını kolaylaştıran teknoloji olan AirDrop’un bir benzeri olacak. Samsung Galaxy cihazlar arasında dosya paylaşımı Quick Share ile hem daha kolay hem de daha hızlı gerçekleşecek. Quick Share özelliğinin uygulama işleyişi şuan için tam olarak bilinmiyor. Ancak başka bir Android cihaz için tasarlanmadığı için muhtemelen Android APK olarak indirilip başka cihazda kullanılamayacak.

Quick Share özelliği yerel paylaşım servisleri ile benzer bir çalışmaya sahip olacak. Desteklenen cihazlar birbirlerine yakın ise bu özellik cihazı görecek ve video, fotoğraf veya dosya gönderimi sağlanabilecek. Kullanıcılar sadece kişileri tarafından veya herkes tarafından dosya göndermeyi seçebilecekler. Ayrıca bu yeni özellik AirDrop sistemine göre ek bir işlevsellikte sunacak. Kullanıcılar dosyaları geçici olarak telefonları arasında Samsung Cloud’a yükleyerek akıllı TV gibi cihazlara da yansıtabilecekler. Samsung’un bu özelliğinin Galaxy S20’de yer alacak olan One UI 2.1 güncellemesiyle mümkün olacağını belirtelim.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir