Teknoloji devi Samsung düşüş yaşıyor. Canalys yaptığı pazar araştırmasında akıllı telefonları konu edindi. Asya pazar araştırmasında dikkat çeken şirket Tecno olurken Samsung rakiplerine karşı sayı kaybettiği görüldü.

Yapılan araştırmada Xiomi, Vivo, Oppo gibi Asya kökenli telefon şirketlerinin rekabetleri konuşuldu. 2023’ün üçüncü çeyreğinin verilerine göre Güneydoğu Asya’daki telefon pazarı %4’lük bir düşüş yakaladı. Rakiplerinin önüne 23 milyon adet telefon sattırarak pazar payı küçüldü. Küçülmenin nedeni olarak ekonomi de yaşanan olumsuz enflasyon, yüksek faiz oranları gösterildi. Ekonominin olumsuzluklara rağmen %4’lük düşüş, tek hanede olması bile şirketlere umut oldu.

Teknoloji devi Samsung düşüş yaşıyor. Canalys yaptığı pazar araştırmasında akıllı telefonları konu edindi.

Tecno Şirketi Samsung Devini Geçti

Güneydoğu Asya’daki pazara bakıldığında, Samsung zirvede yer alıyor. Fakat pazar payı %26 oranında düşüş yaşadı. Telefon satışlarına da yansıyan bu düşüş, 4.4 milyona geriledi. Oppo ise Samsung’u takip ederek %9’luk bir azalma yaşıyor. Xiaomi ise o şirketlerin aksine % 8’lik bir artış gösterdi. Tecno şirketi ise dev şirketleri sollayarak ilk çeyreğinde %69’luk bir ivme kazandı. 

İlerleyen zamanda sahnede işlerin kızışacağı aşikar görünüyor. Önümüzdeki çeyrekte zirveye hangi teknoloji şirketi oturacağı merak konusu olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir