Samsung ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Güney Koreli şirket, Japonya’da isim değişikliğine gideceğini açıkladı. 

Samsung 2023 yılı itibari ile en popüler teknoloji şirketlerinden birisi konumunda. Güney Koreli teknoloji firması Samsung, akıllı telefondan ev ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesine sahip. Kısa bir süre önce ise şirket ile ilgili önemli bir gelişme daha yaşandı. Samsung, bir ülkede isim değiştirme kararı aldı ve yeniden markalaştı.

Samsung, Japonya’da ismini değiştirmeye karar verdi

Samsung, 2015 yılında kritik bir karar vererek Japonya pazarı özelinde ismini değiştirdi ve  ülkede “Galaxy” adını kullanmaya başladı. Bu kararın nedeni ise Samsung’un Japonya’yı girilmesi en zor pazarlardan biri olarak görmesi. Bu nedenle ülkede satılacak ürünlerden Samsung ismi kaldırıldı ve yerine şirketin başarılı markası olan Galaxy’nin ismi eklendi. Şirket, 2015 ila 2023 yılları arasında Japonya’da ana ismiyle değil de marka adıyla gösterildi. 

Samsung yetkilileri o dönem yapmış oldukları açıklamada kararın pazarın özel taleplerine daha fazla uygun olduğu şeklinde açıkladılar. Son bilgilere göre ise şirket eskiye dönme kararı alarak Japonya’da yeniden Samsung ismini kullanmaya başladı. 

Güney Koreli şirket, 28 Şubat tarihinden itibaren mağazaları  ve sosyal medya platformlarında yeniden Samsung ismini kullanmaya başladı. Bu noktada ülkede satışı bulunan Galaxy S23 serisi kararın ardından “Samsung Galaxy S23” şeklinde yeniden markalaşmaya başladı. Bunun yanı sıra Galaxy müşteri hizmetlerinin ismi de Samsung müşteri hizmetleri olarak değiştirildi. Kısacası Japonya, Samsung ismini özgün ismi haline getirerek dünyanın geri kalanıyla aynı noktaya geldi.

Japonya ile Güney Kore arasındaki siyasi gerilimlerden dolayı değişen Samsung isminin yeniden orijinal hali ile kullanılmasıyla lgili bir açıklama gelmedi. Şirket ise kendi isminin yerinde kullanılmamasının kurumsal kimliğine zarar verdiğini düşünüyor. Bu nedenle eskiye dönme kararı aldığı belirtiliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir