Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung, performans odaklı çok iddialı yeni microSD kartlarını tanıtıma sundu. 

Depolama alanı konusunda her zaman üst seviyede yer alan Samsung, bugün SD Express arayüzünü kullanan ve bu kullanım sayesinde oldukça yüksek dosya aktarım hızları sunabilen dünyanın ilk microSD kartını gösterimini yaptı. Bu kart 256 GB depolama SD Express ve tam 800 MB/s’ye varan sıralı okuma hızı ile öne çıktığını belirtelim. 

Karşılaştırma yapıldığında; UHS-1 temelli microSD kartların okuma hızları 104 MB/s ile, UHS-II temelli olanların ise 150 MB/s ile sınırlı olduğunu görüyoruz. Bu da demek oluyor ki büyük bir performans farkı olan bu kartın henüz satış fiyatı belirlenmedi. Bu karta ek olarak firmadan 1 TB’lık iki yeni microSD kart modeli de gelmiş oldu. 

Güney Kore ülke teknoloji devi Samsung, odak olarak performansta özellikle bir tanesi çok iddialı yeni microSD kartlarını tanıtıma sundu. 

Sekizinci nesil 1 TB V-NAND adı verilen temelli sekiz farklı katman içeren bu microSD kartlar için henüz bir aktarım hızı paylaşılmaması dikkat çekiyor. Aynı zamanda bu ürün içinde henüz bir fiyat yok. Şirket bundan önce ise PCIe 4.0 x4 ve PCIe 5.0 x2 desteği olmasıyla gözleri üzerine çeken hibrit seçenek Samsung 990 EVO SSD ile ilgi odağı olmuştu. 

Samsung microSD Kartlarının Fiyatı Açıklanmadı

Ürün yukarıda da değindiğimiz gibi PCIe 4.0 x4 & PCIe 5.0 x2 bağlantı desteğiyle birçok sisteme uyum sağlayabilmesiyle öncülük sağlıyor . Şimdilik ise 1 TB ya da 2 TB depolama kapasiteleriyle alınabilir olduğunu söyleyelim. 

Güney Kore ülke teknoloji devi Samsung, odak olarak performansta özellikle bir tanesi çok iddialı yeni microSD kartlarını tanıtıma sundu. 

1 TB ürün için yurt dışında 125 dolar fiyatı var. Türkiye’de 4.642 TL değerinde. 2 TB içinse yurt dışında 210 dolar etiketi bulunmakta. Türkiye’de 7.823 TL satış fiyatı söylenen SSD, 5.000MB/sn’ye kadar sıralı okuma ve 4.200MB/sn’ye kadar sıralı yazma hızlarını kullanıcılarına sunabilmekte. 700K IOPS ile 800K IOPS’ye varan rastgele okuma ve yazma hızlarına ulaşabilen cihaz, Samsung’un V-NAND 3-TLC çipini merkeze almakta. “Pro” versiyonlar gibi bir “DRAM” kullanımıda bulunmamakta. Yapılan söyleme göre SSD bunun yerine (HMB) Host Memory Buffer teknolojisi ile sistemin mevcut DRAM ve RAM’ine erişim sağlayabildiğinin altı çiziliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir