Samsung kullanıcıları risk altında. Android 9 ve 12 kullanan milyonlarca Galaxy kullanıcısını tehdit eden bir hata ortaya çıktı.

Akıllı telefonlarımız kutudan çok sayıda önceden yüklenmiş uygulama ile çıkıyor. Genellikle markanın kendisine veya bir taahhüt firmasına ait araçlardır. Ancak birçoğumuzun görmezden geldiği bu durum ciddi bir güvenlik riski olarak karşımıza çıkıyor.

Bir Forbes raporuna göre, Samsung telefonlara önceden yüklenmiş bazı uygulamalar ciddi güvenlik riskleri olarak belirlendi. Android 9 ile 12 arasındaki tüm One UI cihazlarında yaşanan bu durumun milyonlarca kullanıcıyı tehdit ettiği ortaya çıktı. Peki telefonunuzu nasıl korursunuz? İşte yapmanız gerekenler…

Açıklamaya göre Samsung kullanıcılarının yapması gerekenler

Güncellemesinde en büyük risk Samsung Phone uygulamasında. Güvenlik açığından yararlanabilen siber saldırganlar, milyonlarca Galaxy modelinde uzaktan yeniden başlatma, arama yapma, uygulama yükleme ve kaldırma gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor. Özellikle, uygulamaları yüklemek birçok güvenlik riskiyle birlikte gelir.

Samsung Galaxy M33 5G resmi olarak tanıtıldı

Bu güvenlik açığının Android 9 ile 12 arasındaki tüm telefonlar için geçerli olduğunu belirtmekte fayda var. Yani piyasadaki modellerin %80’den fazlası tehlikede. Neyse ki, sorunu çözmek için yapılması gereken oldukça basit.

Tek yapmanız gereken şirketten en son güvenlik güncellemelerini indirmek. Görünüşe göre Samsung, 2022’nin ilk aylarında sorunu keşfetti ve bir güvenlik güncellemesi yayınladı. Ancak benzer performans ve endişeler nedeniyle güncelleme yayınlamayan cihazlar hala risk altındadır.

Samsung güvenlik güncellemesi nasıl yapılır?

  • Cihazınızın Ayarlar uygulamasını açın.
  • Güvenlik‘e dokunun.
  • Güncelleme olup olmadığını kontrol edin:
    • Güvenlik güncellemesi olup olmadığını kontrol etmek için Google Güvenlik Kontrolü‘ne dokunun.
    • Google Play sistem güncellemesi olup olmadığını kontrol etmek için Google Play sistem güncellemesi‘ne dokunun.
    • Ekrandaki adımları uygulayın.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir