Güney Kore merkezli  teknoloji şirketi Samsung, çip krizinden daha az etkilenmek adına harekete geçti. Öyle ki Samsung ile Qualcomm arasında büyük bir anlaşma gerçekleştirilecek.

Yeni elde edilen bir rapora göre, Samsung ile Qualcomm, gelecek yıl akıllı cep telefon pazarı için güçlü bir ortaklık gerçekleştirecek. Güney Kore’nin 2022’de çıkacak olan akıllı cep telefonlar ve tabletler için Qualcomm’un işlemcilerini tercih edeceği söyleniyor. Elec tarafından hazırlanan rapora göre, 2022 yılında yaklaşık olarak 64 akıllı cep telefon ve tablerlet sunulacak. Elec, bu cihazların hangileri olacağı belirtti. 

Samsung, Qualcomm çipleri hangi cihazlarda kullanacak?

18 5

Elde edilen rapor, gelecek yol içerisinde sunulacak olan bu cihazların isimlerini paylaştı. Paylaşılan bilgilere göre Samsung Galaxy S22, Galaxy Tab S8 serisi, Samsung Galaxy A ve M serisinde yer alan cihazlar bunlardan bir kaçıdır. Aynı zamanda cihazlardan yalnızca 20’si Samsung’un şirket içi Exynos yonga setlerine sahip olacak. Yani pek çoğu, Qualcomm Snapdragon işlemcilere sahip olacak. Bu yıl Samsung, pek çok cihazını MediaTek Dimensity yonga setleri ile kullanıcıların beğenisine sundu. 

Bunun yanı sıra Qualcomm ise çip piyasası rekabetinde güçlü bir ortak ile yoluna devam etmek istiyor. Samsung tarafında ise şirketin gelecek yıl içerisinde çıkaracağı akıllı telefonlar hakkında henüz bilgi yoktur. Fakat Samsung Galaxy A53, A73, M33, M43 gibi cihazların gelmesi muhtemel olarak görülüyor. Esas konuya dönmek gerekirse, 64 akıllı telefondan 31’i Qualcomm işlemciyle çalışma özelliğine sahip olacak. Yani Exynos ve MediaTek bu listede yer alan telefonların yarısını çalıştıracak. Peki, bu anlaşmanın arkasında ne var? Konuyla ilgili olarak ortaya atılan iddialara göre, Samsung çip krizi sebebiyle bu şekilde bir yol tercih etti.

16 7

Samsung, cihazlarında genellikle Exynos yonga setlerini tercih ediyor. Fakat son zamanlar içerisinde çeşitli kısıtlamalarla karşı karşıya kaldı. Örnek vermek gerekirse, Galaxy S22 serisi Avrupa ve Güney Kore’de Exynos 2200 SoC ile gelecek iken, ABD piyasasına Qualcomm Snapdragon 898 veya Snapdragon 8 Gen 1 ile çıkacak. Galaxy A33 ve Galaxy A53‘ün Exynos çipine sahip olacağı belirtildi. Buna ek olarak ise Galaxy A73 ise Qualcomm Snapdragon 778G ile piyasaya çıkacak. Bu arada, Samsung gelecek yıl Unisoc destekli akıllı cep telefonlarda yer alabilir. Unisoc, düşük ve orta segment cihazlarda yükselmeye devam eden isim olarak değerlendiriliyor. Hatta öyle ki Çin merkezli bu şirketin gelecek yıllar içerisinde piyasada önemli bir rakip olacağı düşünülüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir