Samsung Galaxy Z Fold 3 ile birlikte pek çok yeni özellik kullanıma sunulurken kullanıcılar yeni özelliklere alışma sürecinde bazen zorlanabilmektedir. Galaxy Fold 3 kullanan kullanıcılar özellikle kenar panelini sabitlemek adına aşağıdaki adımları takip ederek, daha kolay bir şekilde işlemleri yapabilir.

Samsung Galaxy Z Fold 3’te kenar paneli neler sunuyor?

Galaxy Z Fold 3 kullanıcıları,  kenar paneli sayesinde çeşitli uygulama ve ayarlara kolay bir şekilde erişebilmektedir. Mevcut özellikten yararlanmak isteyenler için öncelikle özelliğin etkin hale getirilmesi gerekmektedir. Özellik etkin hale getirildikten sonra ise kişiselleştirmeler yapılarak kenar çubuğunda nelerin görüntüleneceği belirlenebilmektedir. Ardından ise sabitleme işlemleri ile birlikte tüm adımlar tamamlanabilir.

Galaxy Z Fold 3’te kenar panelini aktif hale getirme

Telefonlarda kenar panelinin aktif hale getirilebilmesi adına öncelikle Ayarlara geçiş yapılması ve ekran adımlarının takip edilmesi gerekmektedir.

Ekran bölümünde genel paneli olarak yer alan özelliğin aktif hale getirilmesi ile birlikte kenar paneli artık ana ekranda görüntülenmeye başlar. 

11 1631915153

Samsung Galaxy Z Fold 3’te kenar paneli nasıl sabitlenir?

Aktif hale getirilen kenar panelinin sabitlenebilmesi adına ise yine ayarlar penceresinde yer alan handle seçeneği seçilmelidir.

22 1631915145

Seçimin yapılması ile birlikte kenar panelinin hangi bölümde yer alması gerektiği seçilmelidir. Kullanıcılar ekran paneline, sağda ya da solda yer verebilmektedir. Eğer sabitleme işlemi yapılmazsa ekran paneli kullanıcılar tarafından sürüklenerek ekranın farklı bölümlerine kaydırılabilmektedir. Ancak sabitleme işlemleri yapıldığında panele herhangi bir şekilde müdahale edilmesi söz konusu olmamaktadır. Bu nedenle sabitleme ekranında kullanıcıların kolay bir şekilde erişebileceği ve yönetebileceği bir pozisyonun seçilmesi gerekmektedir. Üstelik sol tarafta yer alacak ek seçeneklerde renk ve şeffaflık seçeneklerinden kişiler dilediği şekilde seçim yaparak, daha kişisel bir ekran paneline sahip olabilmektedir.

Son aşamada ise kullanıcıların aynı ekranda yer alan kilitleme seçeneğini aktif hale getirmesi ile birlikte tüm işlemler tamamlanmış olmaktadır. 9 farklı bölüm ile desteklenen panel bölümünde kullanıcılar; mesajlar, kişiler, özel kısa yollar ve araçlar olarak zengin bir seçenek arasından seçim yapabilmektedir. Böylece telefonda en çok kullanılan uygulamalara ya da ayarlara ekran panelinde yer verilebilmektedir. Bu sayede kullanıcıların en çok yaptığı işlemlere ana ekrandaki panel hızlı bir şekilde ulaşması sağlanmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir