Samsung, Galaxy S24 Serisi‘nin piyasaya sürülmesinin ardından odak noktasını bir sonraki nesil katlanabilir telefon modellerine, Samsung Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6‘ya kaydırdığı biliniyor. Bu iki telefonun, kullanıcıların yıllardır talep ettiği bazı iyileştirmeleri de beraberinde getirecek söyleniyor. Özellikle de gelecek katlanabilir telefonun üzerinde duran son söylentiler, teknoloji meraklıları için heyecan verici gelişmelerin olduğunu gösteriyor.

Galaxy Z Flip 6 Modelde Neler Yeni Olacak?

Samsung şirketinin katlanabilir telefon serisinde önemli bir yeri olan Galaxy Z Flip 6, kullanıcıların karşısına çıkmaya gün sayıyor. @kro_roe isimli bir sızıntı kaynağının iddialarına göre, Galaxy Z Flip 6 modeli ilk defa; biri Exynos, diğeri ise Snapdragon işlemcili iki farklı versiyona sahip olacağını söylüyor. Bu bilgi eğer doğruysa, Exynos model işlemcinin bir Galaxy Z serisi akıllı telefonda kullanılması bir ilke imza atacak. Exynos 2400 işlemci, önceki Exynos çiplerine kıyasla büyük bir iyileşme sunmakta ve Samsung, bu çipin ince yapılı Galaxy Z serisi telefonlarda sorun çıkarmayacağını düşünüyor.

Samsung şirketi, Galaxy S24 Serisi‘nin piyasaya sürülmesinin ardından odak noktasını bir sonraki nesil katlanabilir telefon modellerine, Galaxy Z Flip 6 ve Galaxy Z Fold 6‘ya kaydırdığı biliniyor.

Galaxy Z Flip 6’nın, Galaxy Z Flip 5‘e göre bir ilerleme olacak şekilde, 8 GB ve 12 GB RAM seçenekleriyle sunulacağı söyleniyor. Ancak telefonun 12 GB RAM’e sahip versiyonun tüm ülkelerde sunulmayacağı vurgulanıyor. Depolama alanına bakıldığında ise geçen yılki gibi 256 GB ve 512 GB seçenekleri ile görücüye çıkacak.

Daha uzun pil ömrüne sahip olacağı söylenen telefon modelinin bu durumunun 4.000 mAh kapasiteli bir pil ile mümkün olabileceği konuşuluyor.Önemli bir detay olan, Galaxy Z Flip 6’nın kapağındaki ekranın 120Hz yenileme hızına sahip olacağı belirtildi. Cihazın kutudan Android 14 tabanlı One UI 6.1.1 sürümle kullanılması bekleniyor.

Samsung şirketi, katlanabilir telefon teknolojisindeki yenilikleriyle kullanıcı deneyimini üst düzeye taşımayı amaçlıyor. Galaxy Z Flip 6 modeliyle, hem yazılım hem de donanım açısından getirdiği yeniliklerle bu hedef doğrultusunda önemli bir adım gerçekleştirmesi söz konusu. Cihazın özellikle iki farklı işlemci seçeneği ve artırılmış RAM kapasitesi, kullanıcılara daha fazla seçeneği ve daha güçlü bir performansı sunmuş olacak. Ayrıca cihaz temelinde, 120 Hz yenileme hızına sahip daha büyük bir kapak ekranı, alıcılara katlanabilir bir telefon deneyiminde aradıkları akıcılığı ve hızı vaat etmekte.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir