Samsung markasının katlanabilir telefon serisi Z Flip’in 6. nesline dair sızan bilgiler, merak edilen özellikleri gitgide gün yüzüne çıkıyor. Dahası bu yeni özellikler, telefonun beklenenden çok daha güçlü olacağı yönde şüpheler doğuruyor.

Samsung şirketi katlanabilir telefon konusunda rakiplerini çok gerisinde bıraktı. Ezeli rakibi Apple, henüz katlanabilir bir model dahi duyuramamışken Samsung modelleri eskite eskite yeni versiyonları çıkarıyor. Şimdi yeni gelecek model Galaxy Z Flip 6 olabilir.

Şirketten sızan verilere göre, yeni Galaxy Z Flip 6 modeli Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti ile gelebilir. Bu iyi işlemci sayesinde telefonun performansının da Samsung Galaxy S24 Ultra ile aynı seviyede olabileceği akıllarda yer ediyor. Tabii, Samsung Galaxy S24 Ultra’nın çok yüksek performanslı, çok güçlü bir telefon olduğunu söyleyelim. Diğer taraftan Galaxy Z Flip 6’nın boyutları S24 Ultra’dan daha küçük olacağı söyleniyor. Dolayısı ile o küçük hacimin içinde güçlü bir işlemcinin çok ısınması sorun yaratabilir. Şirket bunu engellemek için nasıl önlemler alacak, bunu ilerleyen zamanlarda deneyimleyebileceğiz.

Samsung markasının katlanabilir telefon serisi Z Flip'in 6. nesline dair sızan bilgiler, merak edilen özellikleri gitgide gün yüzüne çıkıyor.

Samsung Katlanabilir Telefon Konusunda Çığır Açtı

Yeni piyasaya sürülecek telefonda, öncülü Galaxy Flip 5’deki gibi 8 GB RAM seçeneği olabilir ancak 12 GB’lık bir versiyon da piyasaya sürülebilir. Cihazda ayrıca Android 14 işletim sistemi bulunacak ama 2024 sonunda piyasaya çıkacak Android 15 güncellemesini alacağı tahmin ediliyor. Yine arayüz olarak da Samsung’un en yeni OneUI 6.1 yazılımını içereceği konuşuluyor.

Fakat şu detayı da unutmamak gerekiyor, bu veriler sadece bir sızıntıya dayanmakta ve kesinliği bulunmuyor. Şirketin telefon hakkında çok daha detaylı planları veya farklı versiyon seçenekleri de bulunması söz konusu olabilir.

Apple markasının Haziran’daki geliştiriciler konferansı sırasında ilk katlanabilir telefonunu tanıtıp tanıtmayacağı merak edilmekte. Ancak Apple bunu yaparsa büyük bir sürpriz olur. Çünkü şirket kısa bir süre önce, katlanabilir telefon dizayn etmek için Samsung’tan ekran örnekleri istediklerini ama gelen örnekleri beğenmediklerini söylemişlerdi. Yani şirket henüz katlanabilir bir telefonun dizayn aşamasında bile bulunmuyor. Bu doğrultuda Haziran’a kadar gösterebilecekleri yeni bir telefon yetiştirmeleri imkansız gözüküyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir