Samsung’un amiral gemisi sınıfında yeni telefon modeli olan Galaxy S24 için fiyat dondurma yoluna gidilmesi beklenmekte. Samsung bu noktada fiyatları sabitleyerek satış artışı yakalamak istiyor.

Ekonomik dengesizliklerin yaşandığı, döviz ve enflasyonun çoğunlukla yukarı yönde hareketlendiği, sürekli yaşanan bu dalgalanmalardan ötürü gelecek amiral gemisi sınıfı telefonu beklemek, akıllı telefon kullanıcılarının ceplerini biraz yakabilir. Akıllı telefon fiyatlarının genel olarak artmasıyla birlikte, Galaxy S24 fiyatlarını Galaxy S23 ailesiyle benzer tutmaya çalıştığı haberi öne sürülüyor.

Samsung Galaxy S24 serisi telefon fiyatları sızdırıldı
Samsung Galaxy S24 serisi telefon fiyatları duyuruldu.

Samsung Galaxy S24 fiyatları duyuruldu

Güney Kore basınından öğrenilen potansiyel fiyatlara göre; Galaxy S24’ün 799 dolar, Galaxy S24+ 999 dolar ve Galaxy S24 Ultra 1.199 dolar fiyatla satışa sunulacak. Daha fazla bellek veya depolamayı tercih ederseniz bu fiyatlar artacaktır.

Samsung bu fiyat dondurma stratejisi ile yeni amiral gemisi sınıfı telefonları ile 33 milyon adet satışı geçmeyi bekliyor. Bu beklenti eğer gerçekleşirse, Samsung’un 2023 serisi telefonlarına göre %10’luk bir artış gözlemlenecek. 2023 yılının ilk çeyreğinde S23 modeli telefonlarında hazırladıkları rapora göre satışlarında yakaladıkları başarı yüzleri güldürdü.

Maalesef işlemci tarafındaki değişimler özellikle Samsung Avrupa kullanıcılarını üzecek. S24 ve S24 Plus için Avrupa bölgesindeki kendi Exynos 2400 çiplerine yöneleceği, Galaxy S24 Ultra için Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanacağı iddialar arasında. Bu karar maliyet fiyatlarının sabit kalması yönünde iyiyken, işlemci noktasındaki değişim Avrupa ve hatta Türkiye’deki kullanıcıları mutsuz edecek gibi görünüyor. Zira Türkiye’de Exynos’lu cihazların tercih edilme olasılığı oldukça yüksek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir