Teknoloji devlerinden biri olan Samsung’un  yeni akıllı telefon serisi Samsung Galaxy S24 , RAM konusunda hayal kırıklığına uğrattı. 

Yapılan bir paylaşıma göre Samsung Galaxy S24 serisi 17 Ocak 2024 tarihinde ABD merkezli olarak lanse  edilecek. Telefonlar, belirlenmiş pazarlarda 18 Ocak 2024 tarihinde ön siparişe sunulacak. Ön sipariş veren kullanıcılara dağıtım ise 26 Ocak 2024 tarihinde başlayacak. Herkese satışı ise 30 Ocak 2024 tarihinde olacak.

Bugün edindiğimiz bilgiye göre, serinin tüm telefonları tabanda 8GB RAM taşıyacak. Galaxy S24 sadece 8GB RAM taşırken, Galaxy S24 Plus ve Galaxy S24 ultra için ekstra 12GB RAM seçeneği olacak. Telefonların 16GB RAM’li versiyonları maalesef gelmeyecek. Akıllı telefonlar RAM’i genellikle aktif uygulama verilerini depolamak için kullanır bu sayede telefonunuzun hızlı çalışmasını sağlayan en önemli bileşenlerden biridir. Telefonda RAM’in düşük olması uzun vadede kullanımı etkiliyor. Bu yüzden Samsung Galaxy S24 serisi tepki çekiyor.

Samsung’un ürettiği en akıllı telefonlar

Samsung veri sızıntılarının önüne geçmek için kendi yapay zekasını üretiyor
Samsung Galaxy S24 Yapay Zekası

İddialara göre Samsung Galaxy S24 serisi, şirketin ürettiği en akıllı telefonlardan biri olacak. 

Geçtiğimiz aylarda yapay zeka ile gündeme gelen telefon modeli Galaxy S24, beklentileri yükseltiyor. Chat GPT, Brad gibi sohbet botlarının sunduğu özellikler telefonda yerleşik olarak kullanıcıya sunulacak. Bu sayede telefonlar verilen komuta, yazıya göre görsel ve içerik üretebilecek. 

Yakın zaman içerisinde paylaşılan bir bilgiye göre de telefondaki dikey fotoğraflar tek tuşla yatay formata dönüştürülebilecek. Fotoğrafın boş olan kısımları telefonun üretken yapay zekası sayesinde yeniden oluşturulacak. Sesli yönetimin ve etkileşimin güçlü olduğu, yapay zeka alt yapısına sahip olan Galaxy S24 kullanıcıların sıklıkla kullandığı uygulamaları analiz edecek. Analizleri sayesinde bazı kompleks görevleri otomatik yerine getirebilecek. 

Telefonlar, hava durumu, trafik koşulları gibi spesifik bilgilerle kullanıcının varış yerini ve seyahat süresini analiz edebilecek. Samsung, Galaxy S24 ile E-postalarınızı istediğiniz formatta hazırlayabileceğinizi söylüyor. Kısa süre önce tanıtılan Galaxy AI özelliğiyle birlikte kullanıcılar telefon görüşmesinde canlı çeviri imkanı bulacak.  Samsung, Galaxy S24 serisi yapay zekası ile yeni bir dönem başlatmayı amaçlıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir