Samsung’un katlanabilir akıllı telefonları kadar yeni amiral gemisi serisi Galaxy S23 ailesi de merakla bekleniyor. 2023 yılının başında lanse edilmesi beklenen Samsung Galaxy S23 ailesine yönelik detaylar karşımıza gelmeye devam ediyor.

Serinin en güçlü modeli olması beklenen Galaxy S23 Ultra için bazı önemli kamera detayları ortaya çıktı. Üç farklı model ile gelmesi beklenen Galaxy S23 serisi her bakımdan güçlü bir cihaz olmayı başaracak. Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus modelleri için 12 megapiksel selfie kamerasının olacağı ortaya çıkmıştı. Ayrıca 3x zoom özelliğine sahip 10 megapiksellik bir telefoto lensin bu modellerde kullanılacağı da belirtilmişti. Şimdi ise Galaxy S23 Ultra kamera yetenekleri ortaya çıktı.

Galaxy S23 Ultra kamerası ile fark yaratacak

samsung galaxy s23 ultra kamera detaylari belli oluyor

Belirtilenlere göre Galaxy S23 Ultra’da 10 megapiksellik bir periskop kamera ile gelecek. Kullanılan kamera modülü ile 10x kayıpsız zoom sağlaması beklenirken, büyük bir ihtimalle ise daha düşük zoom seviyeleri için ekstra bir telefoto kamerası da yine cihazda yer alacak. İddialara göre global pazara cihaz Snapdragon 8 Gen 2 işlemci ile gelecek. 2023’ün başında amiral gemisi modellerinde Samsung’un ilk defa Exynos işlemcisini kullanmayacağını görebiliriz. Öyle ki Exynos işlemciler tarafından bir süredir eleştirilen Samsung’un sadece Snapdragon işlemcilere yöneldiği gözüküyor.

Ancak Galaxy S23 serisinde Exynos işlemcileri bırakacak gibi gözükse de, yine de bu işlemci üzerinde geliştirmelerini sürdürecek. Şirketin sadece Galaxy serisine özel bir üst seviye Exynos işlemci geliştireceği de iddia ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir