2023 yılının ilk aylarında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy S23 hakkında yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Şimdi ise bu yeni amiral gemisi modelinin sahip olacağı işlemcisi hakkında önemli bilgiler ortaya çıktı. Yeni serinin üç farklı modelden oluşması beklenirken, Galaxy S23 serisi, ortaya atılan bazı iddialara göre küresel pazara tek işlemci tipi ile çıkabilir. Bu noktada Snapdragon 8 Gen 2 işlemcisi ile modelin pazardaki yerini alması bekleniyor. Bu bilgiler doğrulanır ise 2023 yılının başında gelecek olan amiral gemisi akıllı telefon modellerinde Exynos işlemci seçeneği görmeyebiliriz. Exynos işlemciler ile bir süredir eleştiriler alan Samsung, sadece Snapdragon işlemcili bir model ile pazarda kullanıcılarını memnun etmeyi hedefliyor.

Galaxy S23 sadece Snapdragon ile gelebilir

samsung galaxy s23 tek islemci ile gelebilir

Hatırlayacak olursak, Samsung Galaxy S22 ailesi Türkiye pazarına Snapdragon işlemcili versiyon ile getirmiş ve kullanıcılarını memnun etmişti. Galaxy S23 serisinde bu yeni hamleyi yapacak olan Samsung, Exynos işlemci tarafını tam olarak bırakmayacak. Bu noktada çalışma ve geliştirmelerini devam ettirecekken, Samsung’un Galaxy telefonlara özel üst seviye bir Exynos işlemcisi geliştirmek için özel bir ekip kurduğu da bilinmektedir. Şirket 2023 yılında sadece bu özel işlemciye odaklanarak 2024 yılında ise Snapdragon işlemcilerin yer almadığı yeni bir akıllı telefon serisi ile amiral gemisi pazarına giriş yapabilir.

Samsung Galaxy S23 serisinin Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus modelleri, geçtiğimiz ay çıkan bilgiler kapsamında 12 megapiksellik bir selfie kamerasına sahip olacak. 2019 yılından beri ön kamerada 10 megapiksel kullanan şirket, yeni telefonlarda selfie kameraların performanslarını artırmayı hedefliyor. Diğer yandan Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus modelleri üzerinde 3x zoom 10 megapiksel bir telefoto lens de yer alacak. Modelin diğer tüm detaylarının ise yakın zamanda ortaya çıkması bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir