Samsung Galaxy S23 kullanıcıları telefonun kamerası ile ilgili sorun yaşadıklarını yetkililere bildirmeye başladı. Yaşanan bu yeni sorunda kamera, 30x yakınlaştırılarak kullanıldığında işlevsiz hale geliyor.

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, geçtiğimiz dönemlerde organize ettiği etkinlikle beraber merak uyandıran Galaxy S23 modellerini tanıttı. Seri, Galaxy S23, Galaxy S23+ ve Galaxy S23 Ultra şeklinde 3 farklı modelden oluşuyor. Bu seri şirketin kendi ülkesi Güney Kore’de çok başarılı bir ön sipariş sayısına ulaştı.

Galaxy S23 çok minimal yeniliklere sahip olabilir
Galaxy S23 çok minimal yeniliklere sahip olabilir

Telefonu kullananlar kamerasından şikayet ediyor

Daha öncesinde de telefonun Wi-Fi’ında problem yaşadıklarını söyleyen Galaxy S23 kullanıcıları, şu anda da kameranın belli bir yakınlaştırma sonrasında çalışmamasından şikayet ediyor.

Kamera uygulamasında yaşanan çökme sorunu, 30x yakınlaştırma yapmak istenildiğinde ortaya çıkıyor. 30x yakınlaştırma yapmaya çalışıldığında kamera uygulaması çalışmayı durduruyor ve kullanıcıyı ana ekrana atıyor.

Samsung’un üzerinde çalıştığı düzeltme yamasının nisan ayında telefonlara ulaşması bekleniyor

Güney Koreli şirketin kullanıcıların yaşadığı bu problemden haberdar olduğu ve şu anda bir güncelleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Samsung’un yazılım departmanına göre yaşanan problemin kameralar arasında hızlı geçiş yaparken ortaya çıkan senkronizasyon bozulmasıyla ilgili olduğunu belirtebiliriz.

Kullanıcıların yaşadığı problemi ortadan kaldıracak yama şu anda test ediliyor. Paylaşılan bilgilere göre Nisan ayının ortalarına doğru yama kullanıma sunulacak.Probleme gelecek yamaya kadar Samsung Galaxy S23 kullanıcılarının kamera uygulamasının çökmemesi için bir süre 30x yakınlaştırmayı kullanmamaları önerilmekte. Daha önce de kullanıcılar Galaxy S23 kamerasında net çekim yapamadıklarını bildirmişti.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir