2022 yılında Galaxy S22 modelini piyasaya sunmak için hazırlanan Samsung, yeni telefonda kullanacağı bileşenler için seri üretime başlamış durumda.

Samsung 2021 yılında yaptığı tanıtımlar ile farkı modelleri kullanıcılarına sunmayı başardı. İyi bir yılı geride bırakan ve çip krizi gibi sıkıntılara rağmen stok sorunu yaşamayan Samsung, şimdi ise önemli bir çalışma gerçekleştiriyor. Şirketin en güçlü amiral gemisi serilerinden birisi olacak Galaxy S22’yi piyasaya sunacak olan şirket, seri üretimi için hazırlıklara başlamış durumda. Yeni gelişmiş modelin bazı bileşenlerini seri üretim ile hazırlamaya başlayan şirket, böylece telefon modellerinin montajına geçiş sürecinde önemli bir aşamayı geride bırakmak üzere.

Galaxy S22 3 versiyon ile gelecek

Şirket bugüne kadar modellerinde gelenek haline getirdiği versiyonları Galaxy S22 serisinde de sürdürecek. Samsung Galaxy S22 (SM-S901), Galaxy S22 Plus (SM-S906) ve Galaxy S22 Ultra (SM-S908) olarak adlandırılacak yeni modeller önümüzdeki aylar itibariyle resmen tanıtılarak piyasaya sunulmuş olacak.

Şirketin üretim hattından gelen sızıntılarda özellikle çeşitli donanımların birbirine bağlanması için kullanılacak kablolar gibi çeşitli bileşenlerin seri üretim dahilinde üretildiği ifade edildi ve on binlerce kopyanı üretileceği göz önünde bulundurulduğunda şu anda Samsung önemli bir çalışma içerisinde.

Ocak 2022’de mağazalarda olabilir mi?

Yeni amiral gemileri hakkında geçtiğimiz günlerde gündeme gelen sızıntıda Galaxy S22 serisinin Ocak ayı itibariyle mağazalarda görüneceği öne sürülmüştü. Bu raporlar henüz doğrulanmış değil ve yeni bir sızıntı yaşanmadı. Ancak şirketin ciddi bir üretim aşamasına geçiş yapması ve Ocak ayının sonuna kadar yaklaşık 3 aylık bir süresinin bulunması yeni amiral gemileri için iddiaların doğru olabileceğini gösteriyor. Son raporlara göre yeni Galaxy S22 serisi; amiral gemisi Qualcomm Snapdragon 898 (SM8450) yonga setlerini veya Samsung Exynos 2200’ü çalıştıracak.

Yeni serinin fiyatlarında biraz daha yüksek bir değerin belirlenmesi bekleniyor. Zira uzun zamandan beri gündemde konuşulan ve bütçe amiral gemisi olarak tanıtılan Galaxy S21 FE, yeni tanıtım ile birlikte resmen piyasaya sunulacak. Böylece uygun fiyatlı telefon isteyenler için Galaxy S21 FE modelini ön plana çıkaracak olan Samsung, yeni amiral gemilerinde daha premium özellikler ve yüksek etiket fiyatı sunacak. 

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir