Samsung Galaxy S21 Ultra’yı satın almak isteyenlere kötü haberi verdi. Şirket Samsung Galaxy S21 Ultra üretimini durduracak.

Samsung Galaxy S22 serisinin duyurulacağı Galaxy UNPACKED etkinliğine sayılı günler kaldı. Sektör kaynaklarına göre Koreli şirket 8 Şubat’ta uzun zamandır beklenen bir etkinlik düzenleyecek. Bu günde Galaxy S22, S22+ ve S22 Ultra (muhtemelen S22 Note olarak adlandırılıyor) tüketicilerle buluşacak. Cihazların ön siparişleri ise 9 Şubat’ta başlayacak. Ancak dün beklenmedik bir karar alan Samsung, yeni amiral gemisi piyasaya çıkmadan önce eski modellerden birinin üretimini durdurduğunu açıkladı.

Samsung Galaxy S21 Ultra’ya elveda diyor

Teknoloji devi, şu anda donanımsal olarak en güçlü amiral gemisi olan Galaxy S21 Ultra’yı piyasadan geri çekme kararı aldı. Şirketin bu serisi şu anda Samsung’un Türkiye, Almanya, Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkelerdeki online mağazalarında satılmamaktadır. Ayrıca TMobile, AT&T ve Verizon tarafından satılan Galaxy S21 Ultra modelleri de rafa kaldırılmış durumda.

Samsung Galaxy A52s 5G Türkiye fiyatı cepleri zorlayabilir

Samsung bu kararının nedenini açıklamadı. Galaxy S21 FE, S21 ve S21+ modelleri hala şirketin online mağazasından sipariş edilebilir. Eğer Galaxy S21 Ultra’yı satın almak için şirketin resmi sitesine girerseniz “Stokta yok. Lütfen rezervasyon yaptırın” mesajıyla karşılaşacaksınız.

Hatırlarsanız şirket geçen yıl da aynı hamleyi yapmıştı. Galaxy S21 serisinin lansmanından sonra şirketin internet sitesinde Galaxy S20 modelinin satışı durdulmuştu. Ancak bu sefer geleneği bozarak Galaxy S22 satışa çıkmadan S21 Ultra modelini satıştan kaldırdı. Bu da Qualcomm Snapdragon 8 Gen1 işlemci üzerinde piyasaya sürülecek yeni bir amiral gemisi duyurusunun yakında başlayacağı fikrini doğurdu.

Çip krizi Galaxy S22’yi de etkiliyor

Son gelen rapora göre çip sıkıntısı bu yıl Samsung’u yine zorlayacak. Teknoloji şirketlerinin tedarik zinciri, salgın nedeniyle büyük ölçüde kesintiye uğradı. Sonuç olarak, akıllı telefon ekranlarında kullanılan entegre bileşenlerin fiyatı geçen yıldan bu yana yüzde 3040 arttı. Ayrıca güç yönetimi ve görüntü sensörü yongaları %1015 oranında arttı.

Sonuç olarak Galaxy S22 Ultra’nın Galaxy S21 Ultra’dan 100 dolar daha yüksek olacağı tahmin ediliyor. S21 Ultra için başlangıç ​​fiyatı 1.199 dolardı. Eğer iddia doğruysa S22 Ultra için başlangıç ​​fiyatı 1.299 dolar olacak. Aynısı S22 ve S22+ modelleri için de geçerlidir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir