Samsung’un sahip olduğu en güçlü amiral gemisi modellerden birisi olan Galaxy S10 modellerinde görülen bulanık fotoğraf sorununun nasıl çözülebileceğine bu içeriğimizde bakacağız. Bazı şikayet sayfalarında ve eleştirilerde, kullanıcıların bu modelde bulanık fotoğraf çekme sorunu olduğu iddia ediliyor. Bu gibi sorunlarda ise yapabileceğiniz bazı işlemler ile sorunu çözmeniz olası olacaktır. Gelin şimdi bulanık fotoğraf sorunu nasıl çözülür detaylıca bakalım.

Samsung Galaxy S10 Bulanık Fotoğraf Sorunu ve Çözümü

3 1570873031

Fotoğraf çözünürlüğü

Kamera ayarlarınıza erişerek buradan fotoğraf çözünürlüğünü kontrol ederek başlayabilirsiniz. Çözünürlük ayarında bir düşüş oldu ise fotoğraf her anlamda kötü kalitede çıkacak ve bulanıklaşma yaşanacaktır. Kamera ayarlarına girerek “Çözünürlük” kısmı üzerinden mevcut çözünürlüğü en yüksek seviyeye ayarlayabilirsiniz.

Güncelleme Kontrolü Yapın

Android akıllı telefonlar iOS tarafına göre daha fazla güncelleme almaktadır. Ancak her güncelleme genel bir işletim sistemi güncellemesi olmadığı için zaman zaman belli uygulamalar için ek güncellemeler görebiliyoruz. Bu sebeple Google Play Store üzerinden kamera uygulamanız için bir güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Ayrıca sistem güncellemesi için Ayarlar kısmında Telefon hakkında bölümüne girin. Buradan Yazılım Güncelleme kısmından güncelleme olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Önbelleği Temizleyin

Çeşitli güncellemeler ve uzun kullanımlar cihazda önbellek birikimine sebep oluyor. Bu içerikler ise uygulamalarda uyumluluk sorunları çıkartabilmektedir.

  • Bunun için Ayarlar kısmından Uygulamalar listesine erişin.
  • Buradan Kamera uygulamasını bulup girin.
  • Depolama seçeneğine dokunun.
  • Önbelleği temizle dedikten sonra telefonu yeniden başlatabilirsiniz.

Fabrika Ayarları

Yapmış olduğunuz tüm bu işlemler kamera uygulamasını düzeltmekte yardımcı olmadıysa, son olarak fabrika ayarları seçeneğini kullanabilirsiniz.

Bu noktada her telefonun Ayarlar sayfası üzerinden sıfırlama seçeneği altında fabrika ayarlarına döndür seçeneği bulunmaktadır. Samsung tarafında da Ayarlar > Sıfırlama kısmından fabrika ayarlarına dönmeyi deneyebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir