Güney Koreli teknoloji devi Samsung tarafından üretilen Galaxy S10 modelli akıllı cihazlar zaman zaman bazı kullanıcılara şarj olmama sorunu yaşatabiliyor. Cihazınızın şarj olmaması durumu ile ilgili şikayetleriniz varsa bu konu hakkında yazımızdan faydalanabilirsiniz. Hem tasarım olarak hemde özellikleri itibariyle kullanıcıların takdirini kazanan Samsung Galaxy S10’un şarj olmama sorununu nasıl ortadan kaldıracağınız hakkında bilgi edinmek isterseniz sizde yazımızda yer vereceğimiz yöntemleri deneyebilirsiniz. 

Samsung Galaxy S10 şarj olmuyor

Samsung Galaxy S10 modelli akıllı cihazınızın şarj olmama sorununa neden olan şeyi öğrenmek pek de kolay değildir. Yaşanan sorunun neden kaynaklandığını öğrenmek için bazı sorun giderme adımlarını deneyebilirsiniz. 

Yeniden başlatmaya zorlama

Akıllı cep telefonlarında yaşanan herhangi bir sorun karşısında akıllı cihazı yeniden başlatmaya zorlamak akla gelen ilk yöntemlerden biridir. Bu yöntemi herhangi bir telefonda uygulayabilirsiniz. Yeniden başlatma işlemi yapmak için aşağıdaki adımları takip edin;

– S10 cihazınız kapanana kadar Güç ve Ses Kısma tuşlarını basılı tutun. Dikkat: Önyükleme Modu ekranının görünmesi için birkaç saniye bekleyin.

– Önyükleme Modu ekranına gelince, Normal Önyükleme’yi seçin.

– Kullanılabilir seçenekler arasında geçiş yapmak için ses seviyesi tuşlarını ve seçmek için güç tuşunu kullanın.

5 1 6

Şarj aletinizi kontrol edin

Akıllı cep telefonunuzu yeniden başlatma işlemi işe yaramadıysa ardından yapılacak bir sonraki işlem ise şarj adaptörünüzün çalışıp çalışmadığını kontrol etmek olacak. Cep telefonlarında yaşanan şarj sorunlarının nedenlerinden biri de bozuk şarj kablosu ve adaptörlerden dolayı kaynaklanır. 

Şarj portunuzu da kontrol edin

Şarj aksesuarınızın kontrolünü sağladıktan sonra herhangi bir sorun olmadığından emin olduysanız daha sonra şarj portunu kontrol etmelisiniz. Şarj aksesuarının kontrolünden sonra bağlantı noktasının içinde kir ya da tüy olmadığından emin olmanız gerekiyor. Bağlantı noktasını kontrol etmek için büyüteçten yardım alabilirsiniz. Bu şekilde daha net bir bilgi elde edebilirsiniz. Bağlantı noktasını tamamen temizlemek için basınçlı hava kullanabilirsiniz. 

Kablosuz sarj cihazı kullanın

Yukarıda saydığımız işlemleri yaptıktan sonra S10 cihazınızın şarj olmama sorunu halen devam ediyorsa kablosuz bir şarj kullanımını tercih edebilirsiniz. Bunu da yaptınız ve sorun halen devam ediyor o zaman sorun cihazınızın ana kartından dolayı yaşanıyor olabilir. Bu durum karşısında ise yetkili bir bayiye başvurmanızda fayda vardır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

One reply on “Samsung Galaxy S10 şarj olmuyor sorunu ve çözümü”

  • Bosver
    1 Nisan 2022 at 22:57

    ALLAH (c.c.) razı olsun power ve ses kısma yöntemi ile açıldı.