Güney Kore merkezli akıllı cihaz üreticilerinden Samsung, bir modele daha güncelleme getirmeyeceğini açıkladı. Teknoloji liderinin son derece beğenilen cihazlarından Samsung Galaxy Note 8 için artık güncelleme sunulmayacak. 

Samsung Galaxy Note 7’den esinlenerek yenilenen tasarımı ve sağlam batarya özelliği ile 2017 yılında piyasada yerini alan Samsung Galaxy Note 8; kullanıcılarında hayal kırıklığı yaşayan Galaxy Note 7 sonrası Samsung’un adeta kurtarıcı olarak nitelendirildi. Güney Kore merkezli Samsung, yazılım desteğinin bugünkü kadar güçlü olmadığı bir zaman diliminde sunulan Galaxy Note 8; Android 7.1.1 ile piyasaya sürülmesinin ardından en son Android 9.0’la güncellemesini aldı, fakat bu noktada ise daha ileri seviyelere gidememişti. Samsung’tan; Android 9.0 güncellemesinin sunulmasından bu yana yalnızca aylık güncellemelerin geçtiğimiz yıl içerisinde sonlanmış olduğu güvenlik güncellemelerinin sunulduğu Galaxy Note 8 için bir açıklama yapıldı.

Samsung Galaxy Note 8, artık güncelleme almayacak

Galaxy S serisinin yükselmeye başlaması ile beraber Note serisinin geçmişe karışacağı yönünde ortaya çıkan iddiaların gölgesinde, S Pen’li akıllı cep telefon serisi Note kullanıcıları her geçen gün biraz daha umutsuz olmaya devam ediyor. Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Samsung, bu hafta içerisinde dört yıllık Galaxy Note 8’e de resmi olarak destek vermekten çekiliyor. Galaxy Note 8, iki yılda bir yapılan güncellemeleri geçerek, üç aylık güncelleme programından tamamen çıkarılma durumuna geçiş yapıyor. Bu durum da, Samsung Galaxy Note 8’in artık güvenlik açıklarına karşı koruma sağlamayacağı anlamına gelir. 

Note 8’in yanı sıra Samsung, güncelleme listesinde farklı yenilikler de yaptı. Galaxy M22 ve Galaxy M52’yi üç aylık güncellemeler arasına alan Samsung; Galaxy A90, M10s, M30s ve Galaxy Tab S6’yı da iki yıllık programına dahil etti. Tıpkı Note 8 için geçerli olduğu gibi, Galaxy Tab A’nın (2017) desteği de tamamen kaldırılmış oldu.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir