Samsung piyasaya sunduğu yeni modeli Samsung Galaxy M55 ile dikkat çekmeyi başardı. İşte Samsung Galaxy M55’te öne çıkan 5 özellik.

Samsung, M serisi gibi serileri, segmentin en iddialı modellerini içeriyor. Bu seriye yeni eklenen yeni model Samsung Galaxy M55 oldu. 325 dolarlık etiket ile piyasaya sunulan Samsung Galaxy M55’te teknik özellikler de tanıtım sonrasında dikkat çekti. Samsung Galaxy A55’in geliştirilmiş sürümü olarak kabul edilen Galaxy M55 modelinde bölgesel olarak farklı lansmanlar da gerçekleştirilecek.

İşte Galaxy M55’i Eşsiz Kılan 5 Özellik

Amiral gemilerinin dışında farklı modelleri değerlendirmek isteyenler için Galaxy M55 öne çıkan özellikleriyle dikkat çekiyor. 5 özelliği ile farklılık yaratan Galaxy M55, grafik kalitesinden yüksek performansa kadar yüksek satış rakamlarına ulaşabilecek bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.

Samsung Galaxy M55’te Öne Çıkan 5 Özellik
Samsung Galaxy M55’te Öne Çıkan 5 Özellik

1. 120Hz AMOLED ekran

Orta segmentte konumlanan Galaxy M55 modelinde 6.7 inç Super AMOLED+ ekran kullanılıyor. 120 Hz’a kadar uyarlanabilir ekran yenileme hızının desteklendiği modelde Full HD+ çözünürlük destekleniyor. Parlaklık ise maksimum 1.000 nit.

2. 45W Hızlı Şarjlı Batarya

Geçen yılki M54’ten farklı olarak batarya kapasitesi 6000mAh’tan 5000mAh’a çekildi. 25W hızlı şarj desteği ise Galaxy M55’te 45W’a çıkarıldı. Böylece kapasite düşürülmüş olsa da daha kısa süre içerisinde telefonun şarj olması sağlandı. Tanıtımlara göre telefon sadece 30 dakikada yüzde 70 doluluk oranına ulaşabiliyor.

3. Uzun Yazılım Desteği

Samsung, yeni modellerinde artık daha uzun sürelerde yazılım desteği sunuyor. Kutudan Android 14 işletim sistemi ve One UI 6 sürümüyle çıkacak olan Galaxy M55, 4 yıl Android sistemi güncellemesi, 5 yıl güvenlik güncellemeleri alacak.

4. Snapdragon 7 Gen 1

2022 yılında tanıtımı yapılan 4nm üretim sürecindeki Snapdragon 7 Gen 1 işlemci, yeni modelde kullanılıyor. Orta segment için yeterli destek sunan Snapdragon 7 Gen 1 Galaxy M55’te kullanım sunuyor.

5. Kamera

Telefonda dikkat çeken son detay kamera. M54 modeli; 32 MP ön kamera ve 108 MP (OIS) + 8 MP (ultra geniş) + 2 MP (makro) kamera kurulumlarıyla destekleniyordu. Galaxy M55 modelinde ise OIS destekli 50 MP ana kamera 8 MP (ultra geniş) + 2 MP (makro) kamera ile destekleniyor. Ön kamera ise 50 MP’e yükseltilmiş durumda. Bu durum özellikle selfie çekmeyi sevenler için telefonu daha da cazip hale getiriyor.

Yeni modeliyle orta segmente önemli bir giriş daha yapan Samsung, canlı ekranı, hızlı şarjı, güçlü işlemcisi ve kameralarıyla dikkat çekiyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir