Çok yakında tanıtılması beklenen Samsung Galaxy M53 5G’nin teknik özellikleri belli oldu. Ayrıntılar haberimizde;

Geçtiğimiz ay Galaxy S22 serisini tanıtan Samsung, dikkatini ülkemizde de sıklıkla tercih edilen orta ve üst segment için tasarlanan yeni Galaxy A modellerine yoğunlaştırdı. Bu kapsamda 17 Mart’ta Galaxy A33 5G, A53 5G ve A73 5G modellerinin tanıtılacağı bir etkinlik düzenlenecek ve şirket şimdilerde Galaxy M53 5G’ üzerinde çalışıyor. Merakla beklenen modelin teknik özellikleri ortaya çıktı.

Samsung Galaxy M53 5G teknik özellikleri

Samsung Galaxy M53 5G modelinin daha önceki sızıntılarda A53 5G’nin yeniden markalanmış bir versiyonu olacağı iddia edilmişti. Ancak sektördeki güvenilir sızıntılarıyla bilinen “thepixel.vn” tarafından paylaşılan son YouTube videosu ile bu durum geçerliliğini yitirdi.

“thepixel.vn”in sızdırdığı bilgilere göre bu cihaz, 120 Hz yenileme hızı sunan Full HD çözünürlüğe sahip 6.7 inçlik Super AMOLED ekran paneli ile donatılacak ve ayrıca delikli ekran tasarımına sahip olacak.

Akıllı telefon gücünü MediaTek Dimensity 900 işlemci setinden alacak. Bu işlemci seti, 6 nm üretim süreci kullanılarak üretildiğini, iki adet 2.4GHz ARM Cortex-A78 çekirdeğine ve altı adet 2.0GHz ARM Cortex-A55 çekirdeğine ek olarak Mali-G68 MC4 grafik birimini barındırdığını da belirtmek gerek. Yani cihaz segmentine göre kullanıcılarına güçlü bir performans sunacak.

Samsung Galaxy F23 5G resmi olarak tanıtıldı

Buna ek olarak Galaxy M53 5G’nin iki farklı varyasyonla satışa çıkması bekleniyor. Bu noktada ise 8GB 128GB RAM ve 8GB 256GB RAM seçenekleri karşımıza çıkıyor. Ayrıca 25 watt hızlı şarj desteğine sahip olacak cihaz 5000 mAh pil ile kullanıcılarına 2 günlük bir kullanım süresi sunacak gibi duruyor.

Cihaz ön panelinde 32 megapiksel özçekim kamerası yerleştirilmiş. Arkada 108 megapiksel ana sensör, ultra geniş 8 megapiksel açı, 2 megapiksel makro ve 2 megapiksel derinlik sensöründen oluşan dörtlü kamera sistemi bulunacak.

Samsung Galaxy M53 5G’nin çıkış tarihi henüz belli değil. Ancak iddialara göre 17 Mart’ta olmasa da cihaz bu ay kullanıcıların kullanımına sunulacak.

Siz Samsung’un bu yeni telefon modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Cihaz satışa sunulduğunda almayı düşünür müsünüz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir