Samsung Galaxy M53 5G modeli ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Samsung tarafından 17 Mart tarihinde özel bir tanıtım yapılacağı belirtilse de arka planda kalan Samsung Galaxy M53 5G ile ilgili yeni sızıntı, telefonların özelliklerinin açığa çıkmasını sağladı.

17 Mart’ta Samsung, Galaxy A serisi akıllı telefonlarının yenilerini tanıtacak. Galaxy A53 5G ve Galaxy A33 5G’yi tanıtacak olan Samsung, bu modellerinin ardından muhtemelen Samsung Galaxy M53 5G modellerini de tanıtarak satışa çıkaracak. 2022 yılında en hareketli yıllarından birisini geçirecek olan Samsung, arka arkaya yapacağı tanıtımlar ile bu konuda odak markalardan birisi olacak.

ThePixel.vn tarafından yayınlanan yeni bir YouTube videosu, Galaxy M53 modelinin özelliklerini açığa çıkardı. A53 ile benzerlik taşısa da bazı özellikleri ile fark yaratan Galaxy M53, Galaxy M62’den de bazı işaretler taşıyor.

Samsung Galaxy M53 5G teknik özellikleri neler?

Galaxy M53 5G, Full HD+ çözünürlük destekleyen ve 120Hz yenileme hızına sahip 6.7 inç S-AMOLED ekran ile çıkış yapacak. Telefonun güçlü yenileme hızlarıyla desteklenen ekranın tam ortasında ise selfie kamerası için özel bir delik yer alacak. Galaxy M53 modelinin arka tasarımında ise 2021 yılında tanıtılan Galaxy M62 ile benzerlik taşıması bekleniyor.

Telefonun ana güç kaynağı ise MediaTek işlemcisi olacak. Şirket tarafından üretilen Dimensity 900 modelini kullanacak olan Galaxy M53, böylece iyi bir performans sunabilecek. Telefonda Ram konusunda 8 GB olarak tek versiyon sunulması bekleniyor. Buna karşın depolama alanı seçimlerinde kullanıcılar 2 farklı seçim arasından tercih yapabilecek. Sızıntılara göre telefonda 128 GB ve 256 GB depolama alanı seçenekleri yer alacak.

Telefonun kamera özelliklerinde ise önde ve arkada oldukça iddialı seçimler yapılmış durumda. İddialara göre telefonun önünde 32 MP çözünürlüğü destekleyen bir ön kamera yer alacak. Arkada ise 108 MP ana kamera destekli dörtlü bir kurulum bulunuyor. Ana kamerayı 8 MP ultra geniş lens, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik yardımcı destekleyecek. Telefonun batarya kısmında ise 25W hızlı şarjlı 5.000 mAh pil bulunuyor.

Tüm bu özellikleri ile dikkat çeken telefonda fiyatlandırmanın 450 dolar seviyesinde olması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir