Samsung Galaxy Fold 4 için yeni bir patentle gündemde. Üç katlı telefon patentli markalar bu patenti Galaxy Fold 4’ün tasarımında kullanabilir.

Samsung, Huawei’de katlanabilir ekranlı telefon pazarına liderlik ediyor. Koreli firmalar özellikle Galaxy Flip Z serisi ile oldukça başarılı oldular. Samsung, birçok markanın uzun süredir aradığı üçlü ekran tasarımı için yeni bir patent tanıttı. Bu patentin Galaxy Fold 4’ün yeni tasarımına dair önemli ipuçları içerebileceği tahmin ediliyor.

Samsung Galaxy Fold 4 için yeni tasarımı

samsung galaxy fold tasarimi patenti 1

Samsung ilklerle gelen Galaxy Z Fold 3’ü tanıttı

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO), Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung için yeni bir patent yayınladı. Patentten yola çıkarak Samsung, TLC’nin daha önce prototip olarak sunduğu üç katlı ekran için yeni bir patent aldı. Samsung bunun yeni olduğunu söylüyor çünkü zaten üçe katlanan ekran için bir patenti var. Ama bu patent arasındaki fark nedir? Samsung şimdi katlanabilir cep telefonları için daha modüler bir patent aldı.
‘ün Galaxy Fold 4’ün tasarımına ilham kaynağı olup olmayacağından emin değilim ama telefon üç katına çıktığı için açıldığında devasa bir ekran gösteriyor. Kapatıldığında çıkıntılı ekran dikkat çekiyor. Patente bakılırsa, bu ipucu bir arka görüş kamerası modülüdür. Bu nedenle, üçe katlanan ekrana sahip bir cep telefonunun flip kamera koruması korunur. Bildiğimiz kadarıyla bu kamera modülü de yukarı aşağı kaydırma özelliğine sahip.

Katlanabilir ekranlı telefon pazarında Samsung’un sıkıntıları

Aslında, bu üçe katlanan telefon patenti, Samsung Display tarafından sunulan 12,4 inç OLED flex-in ve flex-in ve out prototiplerine çok benziyor. Katlanabilir modeller oldukça hassastır. Bu tür uçucu bileşenlerin ne kadar süreceği tartışılabilir. Bildiğiniz gibi Samsung, katlanabilir ekranlı telefonların satışında başı çekiyor. Buna karşılık hem Galaxy Fold serisinde hem de Flip-Z serisinde ekranda kırışıklıklar var.

Oppo Find N modeli ile bu soruna çözüm bularak Samsung’un yeni katlanabilir telefonunun kırışıklıklarını azaltması şart oldu. Motorola’nın bir süredir ilk kez Razr’da katlanabilir pazara dönme sinyali, Samsung’u zirvede kalmak için daha çok çalışmaya zorlayacak. İlk Motorola Razr, yüksek fiyatına rağmen katlanabilir ekran pazarında oldukça başarılıydı.

Samsung’un en büyük avantajı, piyasadaki diğer rakiplerinin çoğunun kullanıcı deneyimi açısından hala zayıf olması. Bu konuda aynı deneyime sahip önemli bir rakip olan Huawei, ambargolar için Çin pazarına güveniyor. Ancak kısa süre önce duyurulan Huawei P50 Pocket, Galaxy Flip Z’nin piyasadaki tek alternatif olmasını engelledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir