Geçtiğimiz günlerde Galaxy M53 5G modelini piyasaya sunan Samsung, bu modelin hemen ardından A54 5G için hazırlıklara başladı. A serisini 2022 yılında daha da güçlendirmek isteyen Samsung, bu kapsamda arka arkaya tanıtımlar ile telefonlarını hızlı şekilde piyasaya sunuyor. Resmi lansman yapılmamış olmasına karşın Galaxy A54 5G versiyonunun konsept çizimleri ortaya çıktı.

LetsGoDigital tarafından paylaşılan yeni görseller sayesinde telefonun nasıl görüneceği ve teknik özelliklerinin neler olacak öğrenildi.

Galaxy A54

Samsung Galaxy A54 5G özellikleri neler?

Telefonun ön yüzünde kavisli kenarlar ve oldukça ince tutulan çerçeveler dikkat çekiyor. Çok daha etkin bir telefon tasarımını tercih eden Samsung, telefonun üst kısmında ise ortalanmış bir şekilde selfie kamerasını konumlandırılmış. Ön panelin bu şekilde tamamlandığı cihazın arkasında ise dikdörtgen şeklinde sol üst köşede kamera modelleri yer alıyor.

Dörtlü arka kameraya sahip olan telefon, böylece kamera performansı ile beklentileri karşılayabilecek düzeyde. 3 sensörün dikey olarak yerleştirildiği arka panelde, 4. sensör ile LED flaş aynı dikey düzeyde yer alıyor. Konsepti ile dikkat çeken cihazda, Full HD plus ekran çözünürlüğünün ve 120 Hz ekran yenileme hızının desteklenmesi bekleniyor. 6.5 inçlik Süper AMOLED ekranı ile üstün grafik performansı sağlayabilecek olan Galaxy A54 5G modelinde, A serisinin önceki modellerinde olduğu gibi yine kullanıcı beklentilerine göre seçimler yapılmış.

Cihazın 64 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel geniş lens, 5 megapiksel derinlik sensörü ve 5 megapiksel makro sensör ile kutudan çıkması bekleniyor. Öndeki kameranın ise 32 megapiksel olacağı biliniyor. 128 GB dahili depolama alanına sahip olacak cihazda 6 GB RAM ve 8 GB RAM olarak 2 farklı seçenek bulunuyor. Depolama kapasitesini yetersiz bulan ya da artırmak isteyenler için ise Micro SD kart üzerinden artış yapılabilmesi mümkün.

Android 12 işletim sisteminin kullanılacağı telefonda Samsung tarafından geliştirilen özel arayüz mevcut. 5000 mAh kapasiteli batarya ise uzun süreli kullanımlar için ideal. Hızlı şarj desteğine sahip olan batarya, yüksek kapasitesi sayesinde telefonu çok daha cazip hale getiriyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir