Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, giriş seviyesinde tasarladığı Galaxy A03 Core akıllı telefonunu sessiz bir şekilde tanıttı. 

Uygun fiyat etiketine sahip olan ürün çeşitliliğini genişleten Samsung, Galaxy A03 Core modelinin tanıtımı gerçekleşti. Galaxy A03 Core’da görmeye alışık olunan hızlı şarj teknolojisi, ekran altı parmak izi, AMOLED ekran vb. üst seviye özellikler yer almıyor. Akıllı cep telefonu kullanma amacı yalnızca birileriyle görüşmek olan, bir başka deyişle “alo desin yeter” mantığıyla düşünen kişilere hitap eden Samsung, yeni cihazı tam da bu noktaya yerleştiriyor.

Samsung Galaxy A03 Core teknik özellikleri

Galaxy A03 Core, Samsung’un Infinity-V adını vermiş olduğu su damlası çentik tasarımı ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Bunun yanı sıra 6.5 inç boyutunda ekrana sahiptir. HD+ çözünürlük sunan bu ekran TFT LCD panele sahiptir. Samsung Galaxy A03 Core, dördü 1.6GHz’de ve diğer dördü ise 1.2GHz’de çalışan sekiz çekirdekli 28nm Unisoc SC9863A işlemci sisteminden güç alıyor. Bu işlemci General Mobile GM21’de de kullanılmıştı. Galaxy A03 Core, arka kısmında bir adet 8 Megapiksel f/2.0 diyafram açıklığına sahip olan kamera yer alıyor. 

35 1

LED flaşlı bu kamera 1080@30fps kalite ile video destekleme özelliğine sahiptir. Söz konusu bu akıllı cep telefonun su damlası çentiğe konumlandırılan F/2.2 diyafram açıklığına sahip öz çekim kamerası ise 5 Megapiksel çözünürlük özelliğine sahiptir. Depolama kısmında ise 2GB RAM + 32GB dahili hafıza cihaza eşlik ediyor. 3.5mm jakı özelliği ile kablolu kulaklık kullanımına izin veren Samsung Galaxy A03 Core, LTE bağlantısına sahiptir. Çıkarılmayan 5.000 mAh bataryaya sahip olan cihazda hızlı şarj teknolojisi bulunmuyor. Dış dünyayla bağlantısını WLAN, Bluetooth ve USB özellikleri ile yapılan akıllı telefon NFC desteğine sahip değildir. Cihaz ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadardır. 

İşlemci28nm Unisoc SC9863A
Sekiz çekirdekli (Dört 1.6GHz + Dört 1.2GHz)
Ekran6.5 inç, HD+, Infinity-V, TFT LCD
Arka kamera8 Megapiksel
1080@30fps video kaydı
Ön kamera5 Megapiksel
Bellek2GB RAM
Depolama32GB hafıza
Batarya5000 mAh
RenkMavi, Siyah
BağlantıLTE

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir