Samsung, Display Week 2022 etkinliğinde çift katlanır ekranını ve diğer OLED teknolojilerini tanıttı.

Teknoloji devi Samsung, 2022 Ekran Haftası’nda çift katlanır ve kayan ekranlar içeren yeni nesil OLED teknolojisini duyurdu. Görüntülenen ekranlardan biri, bir kitap gibi katlanabileceğini gösteriyor. Ayrıca şirket dizüstü bilgisayarlarda OLED’lerin yerini alacak önemli gelişmeler üzerinde çalışıyor.

Görüntü Haftası 2022, Kaliforniya’da başladı ve akıllı telefonlar, tabletler, TV’ler ve daha fazlasının geleceği için yeni nesil görüntü teknolojilerini tanıttı. Etkinlik, çevrim içi değil, şahsen gerçekleştiği için de önemlidir.

Samsung Display ikiye katlanabilen ekran: Samsung Flex G OLED

Güney Koreli teknoloji devi, “Flex G OLED” adını verdiği prototipini borsada görücüye çıkardı. ‘Flex’ kelimesinden de anlaşılacağı gibi, esnek OLED paneli, iki kez içe doğru katlanabilme özelliği ile daha mobil bir deneyim sunmayı vaat ediyor.

Samsung ayrıca katlanabilir ve açılabilen Flex S OLED teknolojisini Show Week 2022’de tanıttı. Bu ekran, katlanan akıllı telefonların günümüzdeki kadar yaygın olmadığı zamanlarda sıklıkla gördüğümüz kavramsal görüntüleri oldukça andırıyor.

samsung display yeni katlanabilir ekranini tanitti

Etkinlikte tanıtılan bir başka kaydırmalı yapıya sahip 6,7 inç OLED ekranın oldukça dikkat çekici olduğunu söylemek gerek. Bu panel, yatay olarak uzanan mevcut kaydırma ekranlarından farklı olarak yukarı doğru genişler. Bu nedenle, ekranda okurken, internette gezinirken ve sosyal ağ uygulamalarını kullanırken daha kullanışlı bir deneyim sağlayabilir.

Son olarak 12,4 inçlik kayar ekran prototipi de sunuldu. Panel, kullanıcı gereksinimlerine göre 8,1 inç ile 12,4 inç arasında soldan sağa yatay olarak hareket ettirilebilir.

240Hz dizüstü bilgisayarlar için OLED ekran

Mobil cihazlar için tasarlanan ekranlara ek olarak Samsung, Display Week 2022’de dünyanın ilk OLED 240Hz dizüstü bilgisayar ekranını duyurdu. 15 inçlik QHD çözünürlüklü panelin de HDR10 ve Dolby Vision’ı desteklemesi bekleniyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir