Samsung, SmartThings Energy için Tesla ile CES 2024’te iş birliğinde. Bu yıl gerçekleşen CES 2024’te Samsung en inovatif teknolojileri ve ürünleri ile meraklılarının yakından takip ettiği ve dünyaca ünlü markaların bulunduğu etkinlikte en yeni hizmetleri ile yerini aldı. En dikkat çekeni ise Samsung’un Tesla ile yapmış olduğu iş birliğini duyurması oldu. Samsung SmartThings Energy deneyimleri geliştirmek amacı ile Tesla’nın uygulama programındaki arayüzü ile entegre olan ilk platform oldu. 

Teknoloji meraklılarının ilgiyle takip ettiği ve kullanıcı teknolojileri alanında birbirinden farklı teknolojilerin sergilendiği CES Fuarı bu yıl da Las Vegas’ta 9-12 Ocak 2024 tarihleri arasında düzenleniyor. Bu etkinlikte ise Samsung Electronics dünyaya adını duyuran bu etkinlikte Tesla ile hizmet alanında yaptığı işbirliğini duyurdu. CES 2024’te duyurulan entegrasyonunun sağladığı hizmetler ise SmartThings Energy ile Powerwall ev bataryası, Solar Inventor tasarısı, Wall Connector, şarj için inovatif çözümleri ve elektrikli  araçlar gibi çözümleri içeren Tesla ürünleri arasında bağlantı kurulması şeklinde. 

Tesla’nın açık kaynak olarak sunduğu programlama arayüzleri (API’leri) ile gerçekleşen entegrasyonda SmartThings Energy’nin sahip olduğu kapsamlı bağlantı ve kurulum seçeneklerinin skalasını genişletirken tüketicilere daha kullanışlı ve etkileyici ev deneyimleri yaşatmasını sağlamaya yöneliktir. 

Samsung Electronics Cihaz Platformu Merkezi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda IoT Geliştirme Ekibi Başkanı olarak Samsung görevlisi Chanwoo Park, entegrasyon hakkında şu açıklamada bulundu: “Tesla Energy’nin kullanıcıları artık Tesla uygulaması beraberinde SmartThings Energy ve Samsung ürünleri aracılığıyla da evlerinin enerji, elektrik gibi durumlarını yakından takip ederken kontrol de edecek. Bu şekilde kullanıcılarımız daha fazla erişim ve bağlantıya sahip olacak. Yeni yapılan işbirliği, Samsung Electronics birliğinde çözümlerimizi ev aletlerinin de ötesinde veriler sayesinde daha da yaygınlaştırma konusunda kayda değer önem taşımaktadır.” 

Samsung ve Tesla iş birliğinde ne gibi özellikler var?

Samsung ve Tesla iş birliğinde ne gibi özellikler var?

Samsung ve Tesla işbirliğinin kullanıcılara sağladığı en büyük avantajı ise  SmartThings Energy’nin Tesla Powerwall, Solar Inverter, Wall Connector şarj ve elektrikli araçlar ile bağlantılar kurarken  SmartThings Energy’nin kullanıcıların da enerji üretimi, depolanması, yönetimi ve  kullanımıyla ilgili bilgileri görüntülemesine olanak sağlamasıdır. 

Ek olarak SmartThings Energy ile Tesla uygulamasındaki Powerwall ‘Storm Watch’ işlevinin senkronize çalışması ile elektrik kesintilerine karşı tedbirli olmayı sağlayacak ev teknolojileri de bulunmaktadır. Beklenmedik hava felaketlerine,depremlere veya yoğun yağış gibi zorlu hava şartlarında müşterilerin Tesla uygulamasına ek olarak SmartThings ile bağlı Samsung TV’lerinden veya cep telefonlarından uyarı mesajları gönderiyor. Ayrıca,  Tesla Powerwall’da depo edilen veya kalan yedek enerjinin kullanımını uzun sürelere çıkarmak adına elektrik kesintisi öncesi ve kesinti anında AI Enerji Modu da etkin hale getirebilecek. 

Samsung’un Tesla API’lerini kullanmasından ötürü  şirketin Net Zero Home projesinde önemli ilerlemeler kaydetmesini sağlarken SmartThings müşterilerinin çoklu cihaz deneyimini geliştirmesine yönelik kesintisiz çalışmalarına olanak sunuyor. 

Tesla’nın açıklaması

Tesla’nın açıklaması

Drew Baglino’nun Tesla sözcüsü olarak yaptığı açıklamaya bakacak olursak;

“Tesla olarak, kullanıcılarımızın evlerinde bulunan diğer akıllı cihazlarla ve yazılımlarla etkileşim kurmasını sağlamak amacı ile cihazlarımıza yepyeni  yetenekler eklemenin haklı heyecanını yaşıyoruz. 

Kısa süre önce FleetAPI’yi kullanıma açmıştık ve geliştiricilerin, araçlarımıza ek olarak, Powerwall, Solar ve Wall Connector ile etkileşime girme fırsatı sunduk. Bu noktada ise Samsung’un kullanıcılarına sağladığı akıllı ev teknolojilerindeki lider konumu göz ardı edilemeyecek boyuttaki çalışmaları dikkate alındığında ‘erken geliştirici’ şirket olmayı talep etmesi bize memnuniyet verdi. Bu entegrasyonlar beraberinde müşteriler, ağ bağlantılarının durumunu birden fazla cihazda hızlı ve senkronize olarak kontrolünü sağlarken ve ağ kapsamı dışında da Powerwall enerj kullanım sürelerini genişletmek için evdeki enerji kullanım durumlarını en sağlıklı şekilde kontrol edebilecek” şeklinde konuştu.

Tesla Powerwall ile işbirliği yaptığı SmartThings Energy platformu, ilk olarak CES 2024’teki Samsung standında gösterime sunuldu. Şu an geliştirme aşamasında olan hizmetlerin 2024’ün ikinci çeyreğinde kullanıcıya açılması hedefleniyor. Bu nedenle yukarıda açıklanan özellikler, geliştirme durumuna göre gerçek kullanımlarında erişim değişiklikleri gösterebilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir