Rekabeti her geçen gün artmaya devam eden bulut oyun hizmeti, kendi alanındaki yarışa Samsung’da dahil oldu. Şirket, yapmış olduğu konferansta çeşitli yenilikleri tanıttı. 

Bulut oyun hizmeti, oyuncuların elinde bulunan donanımla oynayamayacağı oyunlara platform üzerinden erişim sağlayabilecek. Pek çok kişi, bulut oyun hizmetini oyun dünyasının geleceği olarak da görüyor. Oyun grafiklerinin gelişmesi ve boyutlarının büyümesi ile bu alana olan ilgi daha da artmış gözüküyor. Son olarak ise Samsung tarafından yapılan açıklamalar bu tezi doğrular niteliktedir. 

Samsung Smart TV’de yeni bulut oyun servisi çalışacak

Güney Kore merkezli Samsung, oyunsever olan kullanıcıları için yeni bir hizmet sunmaya hazırlanıyor. Şirketin yakın zaman içerisinde çıkaracağı bulut oyun servisi, Linux tabanlı olan işletim sistemi olarak nitelendirilen Tizen tarafından da desteklenen Samsung Smart TV‘lerde çalışacak. Samsung Geliştirme Konferansı 2021 (SDC21) açılış konuşması sırasında bu konuya da değinildi. 

16 11

Samsung’un Görsel Görüntü Yazılımı Ar-Ge Kıdemli Başkan Yardımcısı Yongjae Kim, “Samsung Akıllı TV’lerde oyun seçiminizi çeşitlendirmek için yeni bir bulut oyun platformu geliştiriyoruz” dedi. Yongjae Kim konuşma sırasında herhangi bir ayrıntı vermedi. Platformun hangi oyunları destekleyeceği ise merak edilen konuların başında geliyor. Çıkış tarihi de belli olmayan servisle ilgili olarak ayrıntıların gelecekteki günler içerisinde açıklanması bekleniyor. Güney Kore merkezli Samsung, bulut oyun deneyimi ilk kez olmuyor. Şirket 2012 yılında Samsung Smart TV’ler için Gaikai adlı bir oyun yayın firması ile ortak bir çalışma sürdürdü. Gaikai başkanının fikrini değişmesi ile rota farklı yöne çevrildi. Firma, satılarak Sony’nin çatısı altına girdi ve PlayStation Now‘a hizmet sağlamaya başladı.

Açılış konuşmasında Yongjae Kim, “Bu, yakında üst düzey donanım satın almadan oyunların keyfini çıkarabileceğiniz anlamına geliyor” diye ilave etti. Bu cümleler, bulut oyun hizmetinin oyun hizmetinin oyun dünyasının geleceği olacağı ile ilgili olarak kanıtlar bulunuyor. Samsung şirketinin bu adımı ile beraber bulut oyun servislerinde olan rekabetin içine girmiş durumdadır. Bu alanda ise Google Stadia, xCloud, PlayStation Now ve yeni çıkış yaptı şeklinde değerlendirilen Amazon Luna gibi diğer hizmetler de bulunuyor. Pek çok kişiye göre GeForce Now şu an için baskın bir platform olsa da şirketlerin yatırımları bu tabloda değişiklik olacağını gösteriyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir