Kullananlar ya da kullanmayanlar hakkında kesin bir bilgiye sahip olunmasa da, Samsung’un geliştirmiş olduğu dijital asistan Bixby artık kişiselleştirilmiş sesler oluşturmanın önünü açıyor. Bixby Voice Creator adlı yeni oluşturulan uygulama, Samsung Galaxy telefonları ve tabletleri için sunulmuş durumda. Bu uygulama sayesinde yakında genel kullanıma sunulacak özel ses kopyaları oluşturulabilmeyi sağlıyor.

Kullanıcılar, kendi dijital veya sentetik seslerini oluşturabilmek için önceden belirlenmiş cümleleri seslendirmeleri gerekiyor. Sistem daha sonra bu sesleri alıp yapay zeka destekli bir şekilde gerçekçi dijital sesler haline getiriyor. Bixby’nin öne çıkamayan dijital asistan kimliğine yeni bir boyut eklemeyi amaçlayan bu adım, kullanıcıların deneyimini daha da kişisel ve eğlenceli hale getiriyor.

Samsung Bixby özelinde kendi dijital sesinizi oluşturma dönemine giriş yapıyor

Bu özel ses her yerde çalışmayacak

Samsung, geliştirdiği özel sesin evrensel uyumluluk taşımayabileceğini açıklarken, temel olarak Bixby’nin metin arama ve metinden konuşmaya dönüştürme yeteneklerini güçlendirmek amacıyla tasarlandığını vurguluyor. Bu özel ses, belirli dillere (Türkçe dahil değil) odaklanırken, elde edilen sentetik ses istenirse Bixby’nin varsayılan sesi olarak ayarlanabiliyor. Apple da bu alanda öncü bir adım atmış ve “Kişisel Ses” adını verdiği özelliğiyle özellikle sesini kaybetme riski taşıyan bireylere odaklanmıştı. Detayları burada açıklanan bu özellik sayesinde Apple, kullanıcılarına daha kişisel bir deneyim sunmayı hedeflemişti.

Bu süreç için Apple, “Yakın zamanda ALS (Amyotrofik Lateral Skleroz) teşhisi konan, konuşma yeteneğini aşamalı olarak etkileyebilen rahatsızlıkları olan ve konuşma yeteneğini tamamen kaybetme riski taşıyan kullanıcılar için geliştirdiğimiz Personal Voice, kişilerin kendi seslerine benzeyen dijital bir ses oluşturmanın basit ve güvenli bir yoludur.” açıklamasında bulunmuştu.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir