Güney Kore merkezli Samsung’un ileri yonga döküm süreçlerindeki verimlilik oranlarını yanlış raporladığı gerekçesi ile pek çok çalışanın ifadesinin alındığı geniş çaplı bir soruşturma başlatıldı. 

Döküm sektöründe önemli isimlerden biri olan Samsung, rekabet konusunda iddialı olabilmek için 3nm süreci çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiriyor. Bunun yanı sıra döküm tesislerinde de bir skandal yaşandı ve bu durum da ortaya çıktı. 

Samsung’da büyük skandal yaşandı

Şirkete yakın kaynaklardan elde edilen bilgilere göre skandal olay döküm tesislerinde gerçekleşti. Hem önceki hem de mevcut çalışanlardan skandalda adı geçenler olduğu dile getiriliyor. Firma kendi içinde bir soruşturma başlattı ve çalışanların ifadesi alınmaya başlandı. Skandal olarak nitelendirilen olay ise firmanın 3nm, 4nm ve 5nm döküm hatları ile ilgilidir. Söz konusu bu soruşturmaya göre bu çalışanlar test sürecinde verimlilik oranlarını doğru bir şekilde yansıtmadı. Yani normal şartlarda düşük gelen verimlilik oranları yüksek gösterildi.

Türkiye’ye yeni bir GSM operatörü geliyor

Yaşanılan bu durumun sonucunda ise hem firmanın hem de müşterisi olan Qualcomm gibi firmaların yonga üretimleri beklenen verilerin altında verimlilik vermeye başladı. Samsung yönetiminin yapmış olduğu araştırmada skandal olay ortaya çıktı. Soruşturma halen devam ederken aynı zamanda bölüme yapılan yatırımlarında boşa gidip gitmediği üzerinden araştırmalar yapılacak. Ardından ise gerekirse adli mercilere de konu taşınacaktır. Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 üretiminden pek de memnun kalmayıp TSMC ile anlaşmasının bunun herhangi bir ilgisi olup olmadığını merak ediyor. Öyle ki Samsung, sektör açısından zoru durumda kalabilir. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir