Samsung bu hafta One UI 5’i piyasaya sürmeye başladı ve şirket ayrıca Bakım Modu adı verilen gizlilik odaklı yeni bir özelliğin küresel kullanıma sunulduğunu da duyurdu. Şirketin bu adımı, Kore’deki başarılı bir test programının ve Çin’de ilk lansmandan sonra geldi.

Samsung Week başladı

Samsung bakım modu ne işe yarıyor?

Bu özellik, cihazınızı onarım için iade ederken, kullanıcıların kişisel bilgilere erişmeden temel işlemleri gerçekleştirmek için ayrı bir kullanıcı hesabı oluşturmasına olanak tanır. Bakım Modu etkinleştirildiğinde, cihazın sorumlu kişi kullanıcılar tarafından yüklenen fotoğraflar, mesajlar, kişiler veya uygulamalar gibi kişisel bilgilerine erişemez.

Bakım Modu’nu etkinleştirdiğinizde, uygulamalar, fotoğraflar, videolar ve diğer hassas verilere erişimi engelleyen başka bir hesap oluşturulur. Ayrıca üçüncü taraf uygulamaların kullanımı da engellenir. Modu devre dışı bırakırsanız, oluşturulan tüm veriler ve hesaplar otomatik olarak silinecektir.

Samsung telefonlarda bakım modu nasıl etkinleştirilir?

Bu modu etkinleştirmek için Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > “Bakım Modunu” Etkinleştir’e gidin.

Modunu etkinleştirdikten sonra akıllı telefon yeniden başlatılmalıdır. Samsung, bu özelliğin şirketin birden fazla koruma sunan savunma sınıfı güvenlik platformu olan Knox tarafından desteklendiğini söylüyor.

Bu yeni özellik önümüzdeki birkaç ay içinde kademeli olarak One UI 5 sürümlerini seçmek için kullanıma sunulacak. Kullanıma sunma 2023 kadar devam edecek ve daha fazla Galaxy cihazı mevcut olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir