Samsung şirketi imzalı dijital asistan Bixby, gelen bilgilere bakılırsa önümüzdeki dönemde üretken yapay zeka ile geliştirilecek. Samsung Bixby asistaanı hiçbir zaman rakipleri Apple’ın Siri’si , Amazon imzalı Alexa ve Google imzalı Assistant kadar iyi bir yardımcı olmamasıyla dikkat çekiyor. Bu sebeplere rağmen hala rafa kaldırılmayan Bixby, üst düzey bir şirket yetkilisinin açıklamasına göre önümüzdeki dönemde üretken yapay zeka ile geliştirilecek. 

Asistanı üretken yapay zeka ile çok daha yetenekli hale getireceklerini belirten, bunun için ciddi şekilde çalıştıklarını aktaran ancak bu konuda henüz bir tarih paylaşmayan yöneticinin, yaptığı açıklama ile Bixby için umut veren yaşam ışığı görünüyor. Apple şirketinin Siri’yi üretken yapay zeka ile güçlendireceği, bu konudaki duyuruları resmi olarak WWDC24 etkinliğinde yapacağı bilinmekte. 

iOS 18 güncellemesi için çok sayıda yapay zeka özelliği geliştiren teknoloji devi Apple, WWDC24 için tarihi kısa süre 10 Haziran olarak açıklamıştı. Samsung markası kısa süre önce Galaxy S24 serisi sonrasında çok sayıda eski cihazına gönderdiği One UI 6.1 güncellemesi ile dikkatleri üzerine toplamıştı. 

Samsung şirketinin en yeni teknolojileri herkes için erişilebilir kılma misyonu hareketinde, yeni One UI 6.1 güncellemesiyle birlikte Galaxy AI yeteneklerinin yer aldığı Galaxy cihazları yelpazesi genişledi. Circle to Search’ten Live Translate’te Not Asistanı’ndan Yaratıcı Düzenleme’ye yapay zeka teknolojisine sahip olduğu görülüyor. Ayrıca yaşamı iyileştirecek birçok yeni özellik daha fazla kullanıcıya sunuldu. 

Samsung şirketi imzalı dijital asistan Bixby, gelen bilgilere bakılırsa önümüzdeki dönemde üretken yapay zeka ile geliştirilecek.

Galaxy AI İle Her Şey Mümkün Hale Geldi

Galaxy yapay zekası, mobil web gezinti ve arama motoru deneyimini ileri taşıyan birçok özelliğini akıllı telefonlara da getirdi. Circle to Search özelliği ve Google özelliği, kullanıcıların ekranda gördükleri herhangi bir içeriğin etrafında parmaklarıyla bir daire çizerek o içerik hakkında Google’da arama yapmasına izin veriyor. Kullanıcıların, en sevdikleri özellikler arasında içeriği izlerken bir sahnede gördükleri bir şeyi merak ettiklerinde ve hakkında daha fazla bilgi edinmek istediklerinde, bir kıyafeti, ürünü veya cihazı beğenip satın almak istediklerinde Circle to Search’te aranan nesneleri farklı web sitelerindeki sonuçları sunarak hızlıca bulunmasını sağlayabiliyor. 

Circle to Search ve Google yapay zeka destekli genel sonuçlarla, kullanıcının konumuna bağlı olarak alakalı ve kişiselleştirilmiş bilgileri de sunuyor. Web Asistanı tarafında, haberlerin ya da web sayfalarının kısa özetini oluşturarak dünyada olup bitenleri takip ederken zaman kazanılmasını sağlıyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir