Amiral gemisi cihazlarına şarj cihazı eklemeyi bırakan Samsung, artık tüm cihazları için aynısını yapmaya hazır.

Samsung son dönemlerde cihazlarının üretiminde radikal kararlar alarak teknoloji dünyasında odak noktası olmayı başarıyor. Büyük teknoloji şirketleri son zamanlarda elektronik atıkları azaltmak için önemli bir adım attı. Apple, şarj adaptörünü en son modellerinin ambalajından çıkarmaya başladı.

Apple bunu ilk yaptığında şirkete hakaret eden Samsung, S21 ile aynı şeyi yapmaya ve adaptörü kutusundan çıkarmaya karar verdi. Amiral gemisi cihazlarına şarj adaptörü eklemeyi bırakan Samsung, artık daha uygun fiyatlı diğer cihazlarda da aynı yolu izlemeye hazır.

Giriş seviyesi Samsung telefonlardan elektronik atıkları çıkarılabilir

Elektronik atıkları artırmaya başlayan firma, bir süredir yeni cihazlarından şarj adaptörlerini çıkartıyor. S21 ile adaptörü ambalajından çıkarmayı bırakan Samsung gibi teknoloji devlerinin de diğer ucuz cihazlardan şarj aletini çıkaracağı biliniyor.

Samsung Galaxy Tab S8 serisinin tanıtımı yapıldı

Paylaşılan satıcı listesi, geçtiğimiz hafta tanıtılan Galaxy A13 ve Galaxy A23 modellerini içeriyor. Öte yandan yakın zamanda prömiyer yapması beklenen Galaxy M23 ve Galaxy M33’ün kutu içeriğinde şarj adaptörlerinin olmayacağı düşünülüyor.

Bu adım çevre dostu olarak kabul edilse de önemli finansal faydalar sağlayacağı kesin. Teknoloji şirketlerinin böyle çevre dostu adımlar atması yenilenebilir enerji adına da büyük önem taşıyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir