Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, akıllı saat pazarında yer aldığı ikincilik sırasını Hintli rakibi Fire-Bolt’a kaptırdı.

Samsung, akıllı saat pazarındaki konumunu kaybetti

Vivo, Oppo, OnePlus gibi markaların akıllı saat sektöründe payının artması Samsung’un aleyhine oldu. Samsung akıllı saatleri ile Kuzey Amerika’da popülerliğini arttırdı. Şirket Galaxy Watch sevkiyatlarında bir önceki çeyreğe göre %15’lik bir artış gösterdi. Ancak bu artış tek başına Samsung’un küresel pazarda yerini koruması iççin yeterli olamadı. Çünkü Samsung’un sevkiyatları Kuzey Amerika dışındaki diğer pazarlarda yılda %15, çeyrek dönemde ise %21’lik düşüş yaşadı.

Samsung akıllı saat pazarındaki ikinciliğini Hindistanlı akıllı saat markası Fire-Boltt’a verdi. 2023 yılının ilk çeyreğinde %9 sevkiyat payı elde eden Fire-Boltt, küresel akıllı saat pazarında Samsung’u geride bırakarak bir ilke imza attı. Counterpoint Research’e göre Fire Boltt, Samsung’un çok az bir farkla önüne geçti.

Apple’da küresel akıllı saat pazarındaki sevkiyat payını %32’den %26’ya düşürmüş olsa da akıllı saat pazarında liderliğini korumaya devam ediyor.

Huawei’de sevkiyatlarında düşüş yaşayan isimler arasında yerini aldı. Şirketin Çin sevkiyatları 2023 yılının ilk çeyreğinde %15’lik düşüş yaşadı. Ancak Latin Amerika, Orta Doğru, Afrika ve Hindistan bölgelerinde sevkiyatlarının artması sayesinde küresel sevkiyat pazarında yalnızca %9’luk bir kayıp yaşamış oldu. Huawei payında düşüş yaşasa da küresel akıllı saat sıralamasından çıkmamayı başardı.

Samsung akıllı saat pazarındaki konumunu Fire-Boltt’a kaptırdı

FirBoltt’un bu kadar büyümesinin sebebi uygun fiyatlı ürünleri oldu. Akıllı saat sevkiyat payları bölge bazlı incelendiğinde, Fire-Boltt’un nasıl Samsung’un önüne geçtiği daha iyi anlaşılıyor. Çin, Kuzey Amerika ve dünyanın geri kalanında akıllı saat pazarında sevkiyat açısından küçülürken, Hindistan’daki akıllı saat sevkiyatları 2022 yılının ilk çeyreğinde %12 ‘den, 2023 yılının ilk çeyreğinde %27’ye yükseldi. Hindistan’da küresel akıllı saat pazarında yerli marka Fire-Boltt öne çıktı.

Samsung, akıllı saat pazarındaki konumunu kaybetti

Fire-Boltt, sunduğı uygun fiyatlı akıllı saatlar ile pazarda ön plana çıkıyor. Analistler, Hindistan’da giyilebilir ürün pazarındaki daha düşük fiyatlar, yüksek tüketici talebi ve müşterilere sunduğu geniş fiyat aralığı ile yılda %121 büyüdüğünü düşünüyor.

Temel akıllı saatler, YÜOS saatlere kıyasla daha ucuz olması ve özellikle Hindistan gibi pazarlarda tam donanımlı akıllı saatlere göre daha hızlı bir şekilde popüler oluyor. Bu saatler özellikle akıllı bilekliklerini yerini alacak gibi görünüyor.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir