Samsung, endüstrinin ilk yeni 12nm sınıfı DDR5 DRAM’ini duyurdu. Şirket, gelecek yıl yeni RAM’in seri üretimine başlayacağını söylüyor. İşte konuyla ilgili tüm detaylar:

Samsung’un merakla beklenen telefon serisi Galaxy S23 tanıtımı ertelendi

Yeni 12nm DDR5 DRAM, AI uygulamaları ve veri merkezleri gibi gelişmiş bilgi işlem için tasarlanmıştır.

Samsung DDR5 DRAM ile dikkatleri üzerine topladı

Samsung Electronics DRAM ürünleri ve teknolojisinden sorumlu başkan yardımcısı Jooyoung Lee şunları söyledi:

“Olağanüstü performans ve güç verimliliği ile yeni DRAM’lerimizin, yeni nesil bilgi işlem, veri merkezleri ve yapay zeka destekli sistemler gibi alanlarda daha sürdürülebilir operasyonların temelini atması bekleniyor. “

AMD Başkan Yardımcısı, Kurumsal İş Ortağı, CTO, Müşteri, Bilgi İşlem ve Grafiklerden Joe Macri şunları söyledi:

“‘Zen’ platformu için optimize edilmiş ve onaylanmış DDR5 bellek ürünlerini tanıtmak üzere Samsung ile yeniden çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.”

Bu teknolojik sıçrama, hücre kapasitesini artıran yüksek dielektrik sabiti olan yeni malzemeler ve kritik devre özelliklerini geliştiren tescilli tasarım tekniklerinin kullanılmasıyla mümkün olmuştur. Gelişmiş çok katmanlı aşırı ultraviyole (EUV) litografi ile birleştirilen yeni DRAM, wafer verimliliğinde %20’lik bir artışla endüstrinin en yüksek çip yoğunluğuna sahiptir.

Peki siz Samsung’un yeni işlemcisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu işlemci hangi modellerde karşımıza çıkacak? Samsung’un yeni 12nm sınıfı DDR5 DRAM’i hakkında daha fazla bilgi için Samsung’un web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir