Samsung 9 Kasım’da mobil cihazlar için dünyanın ilk LPDDR5X DRAM yongasını duyurdu. Yeni yonga seti, şirketin en güçlü modellerinden birisi olduğu gibi dünya genelinde bir ilk. Bu bakımdan yeni modellerde Samsung ilk olmanın avantajlarını yaşamak istiyor.

Tanıtımda telefonlara sağlanacak performans hakkında detaylı bilgiler aktarılırken özellikle bir önceki versiyonlara göre 1.3 kat daha hızlı performansın sunulacağı ve güç tüketiminde de yüzde 20 oranında verimlilik sağlanacağı ifade edildi.

LPDDR5X DRAM özellikleri neler?

Samsung’un açıklamalarına göre yeni yonga seti 16 GB’lık bir kapasiteye sahip. Ancak kombinasyon olarak kullanılabilir durumda olması ile birlikte bellek paketi maksimum 64 GB kapasiteye sahip olabiliyor. Veri aktarım hızında da etkileyici rakamlara ulaşan Samsung, yeni teknolojisinde aktarım hızını 8.5Gbps’ye kadar çıkarmış durumda. Bir önceki modelde ise aktarım hızı 6.4Gbps olarak açıklanmıştı. Akıllı telefonlarda, tabletlerde ve dizüstü bilgisayarlarda kullanım için uygun olan yeni donanım Samsung’un bir sonraki amiral gemisi olacak Galaxy S22 serisinde tercih edilebilir.

Yeni LPDDR5X DRAM yongasını tanıtımında açıklamalarda bulunan Samsung Electronics DRAM Tasarım Ekibi Kıdemli Başkan Yardımcısı SangJoon Hwang, “Hızlı büyük ölçekli veri işleme, hızla genişlemektedir. LPDDR5X’imiz, yüksek performanslı, düşük güçlü belleğin kullanımını akıllı telefonların ötesine taşıyacak. Sunucular ve hatta otomobiller gibi yapay zeka tabanlı uç uygulamalara yeni yetenekler getirecek.” dedi. Tanıtımda yer verilen bu ifadeler, şirketin yeni modellerine çok güvendiğini hiçbir şekilde ortaya çıkardı.

Galaxy S22’de LPDDR5X DRAM gelebilir mi?

Yapılan yeni tanıtımlar sonrasında en çok merak edilen konulardan bir tanesi de yeni donanımların kullanılacağı ilk modelin ne olacağı oldu. Şu anda en iyi ihtimal 2022 yılında piyasaya sunulacak Galaxy S22 serisi. Serinin tümünde olmasa da ultra modelinde bu üstün özellikli donanıma yer verilmesi bekleniyor.

Yeni donanımın yanı sıra Samsung Galaxy S22 serisinde her zaman olduğu gibi iki farklı versiyon olacak. Bu versiyonlardan bir tanesi Exynos 2200 yonga seti ile desteklenecek ve bir diğerinde Qualcomm Snapdragon 898 yer alacak. Telefonlarda 50 MP ISOCELL GN5 birincil kamera, S Pen yuvası ve büyük bir pil bulunacak.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir