OpenAI, yapay zeka alanında Amerika’nın önde gelen girişimlerinden biri olarak bilinir ve geçen hafta kuruculardan biri olan Sam Altman’ın aniden görevden alınması konusu gündemi meşgul etmişti. Sam Altman’ın ayrılma nedeni hala tartışma konusu olurken, hızla yeni liderler atanmış, istifalar alınmış ve şirket Microsoft ile bir anlaşma yapmıştı. Ancak, şimdi Altman’ın şirkete CEO olarak geri döneceği duyuruldu.

Yönetim Kurulu Değişti

Yönetim Kurulu Değişti

OpenAI, Altman’ın dönüşü için prensip anlaşmasına vardıklarını belirtti. Aynı zamanda şirket, yönetim kurulunda reforma giderek birkaç üyenin değiştiğini açıkladı. Eski Salesforce CEO’su Bret Taylor, eski ABD Hazine Bakanı Larry Summers ve Quora kurucusu Adam D’Angelo, yapay zeka girişiminin yeni yönetim kuruluna dahil olacak. Taylor, yönetim kurulu başkanı olarak görev yapacak.

Sam Altman, “OpenAI’yi seviyorum ve son birkaç günde yaptığım her şey, bu ekibi ve misyonunu bir arada tutma çabalarıydı. Pazar akşamı Microsoft’a katılmaya karar verdiğimde, bu kararın benim ve ekibim için en iyi yol olduğu açıktı. Yeni yönetim kurulu ve Satya’nın desteği ile OpenAI’ye dönmeyi ve Microsoft ile olan güçlü ortaklığımızı geliştirmeyi sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde konuştu. Microsoft, OpenAI’nin %49’una sahip.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir