Yerli ve ithal olarak Türkiye’de kullanıma sunulan tüm ürünleri kapsayan Buis, Bandrollü Ürün İzleme Sistemi (BÜİS) uygulaması ücretsiz olarak kullanımda.

Gelir İdare Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar sonrasında kullanıma sunulan Buis, sahte alkol ve tütün ürünlerine karşı tüketicilerin kontrol yapmasını sağlıyor. Özellikle yılbaşı gibi durumlarda çok sık yaşanan sahte alkol ve tütün ürünleri, insanların yaşamlarını yitirmesine kadar kötü sonuçlar yaratabildiği gibi GİB’in yaptığı çalışma bu konuda büyük bir beğeni topladı.

Sadece mobil uygulama ile alkol ve tütün ürünleri için kontrol imkanının bulunması, kişilerin istediği zaman ve istediği yerde kontrol yapmasını sağlarken geliştirilen yeni bandrol sistemi ile birlikte Buis etkin bir şekilde kullanıma sunuldu. iOS ve Android işletim sistemlerinde desteklenen Buis uygulaması ücretsiz bir şekilde indirilebilir durumda.

Android için Buis indir

Buis sahte ürünleri nasıl anlıyor?

Sahte ürünleri piyasaya sunan kişilerin damga vergisi gibi yasal bir kaydı olmadığı gibi ürünlerde resmi olarak eklenen bandroller de bulunmuyor. Buis gibi farklı uygulamalar ve altyapıları kullanarak kendilerine özgü bir sistem oluşturan GİB yönetimi, böylece sahte ürünlerle gerçek ürünlerin birbirinden ayrılmasını sağlıyor. Resmi mevzuatlara göre tüm tütün ürünlerinde ve alkollü ürünlerde devlet tarafından verilen numaraların kullanılması gerektiğinden dolayı bu numaraların kopyalanması gibi bir durum da söz konusu olmuyor.

Android için Buis indir

Buis nasıl kullanılır?

QR kod sistemi ile çalışan Buis’in kullanımı oldukça basit. Sadece QR kod okutulması ile çalışan sistemde, kişilerin tütün ya da alkol ürünlerindeki kodu uygulamaya giriş yaparak okutması yeterli oluyor. Daha sonrasında ise ilgili ürün ile ilgili resmi bilgiler GİB veri tabanındaki kayıt durumuna göre kullanıcıya bildiriliyor.Kırmızı olarak basılan QR kodlar sayesinde kişilerin telefon ekranında kodu okutması da kolaylaştırılmış durumda. Sorgulama sonrasında kullanıcılara ürünün aktivasyon tarihi, bandrol numarası ve firma adı gibi tüm detaylar aktarılıyor.

Buis ile ilgili hazırlanan tanıtım görselleri ve kullanım açıklamaları ise şöyle;

1 1546267676
2 1546267686
3 1546267698
4 1546267718

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir