Sahte fotoğrafları tespit etmek isteyen isteyen internet kullanıcıları için başarılı hizmetlerin bir listesini derledik. İşte detaylı liste!

Sahte fotoğraf bulucu, sahte fotoğrafları tespit etmeyi çok kolaylaştırır. Bugün, sahte görüntüleri bulmak için birçok hizmet var. Peki, bu konuda en etkili hizmetler hangileridir? Yazımızda internette bulduğunuz görsellerin sahte olup olmadığını anlamanıza yardımcı olacak bir hizmeti bir araya getirdik.

Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal medya platformları dünya çapında muazzam bir popülerlik kazanmıştır. Ancak, sahte görüntüler kullanılarak yayılan yanlış bilgi miktarında önemli bir artış oldu.

Bilgisayar ortamında çeşitli yazılımları kullanarak kolayca fake resimler oluşturabilir ve bu resimleri sosyal medyada paylaşabilirsiniz. Birçok internet kullanıcısı gün içerisinde zamanlarının büyük bir kısmını sosyal medya platformlarında geçirmektedir. Bu, üzerinde oynanmış görüntülere maruz kalma olasılığını önemli ölçüde artırır.

Bu nedenle sosyal ağlar da dahil olmak üzere internette karşılaştığınız görüntülere dikkat etmenizde fayda var. Bir fotoğrafın sahte mi gerçek mi olduğunu öğrenmek istiyorsanız, sahte fotoğrafları tespit eden bir hizmet kullanabilirsiniz. Bu hizmetler, bir fotoğrafın sahte olup olmadığını kolayca öğrenmenize yardımcı olur.

Sahte fotoğrafları tespit eden en iyi hizmetler

FotoForensics

FotoForensics, fotoğraf düzenleme programları tarafından manipüle edilmiş görüntüleri algılamak için gelişmiş bir algoritma kullanır. Görüntünün farklı sıkıştırma seviyelerine sahip alanlarını belirlemek için hata oranı analizini kullanın.

JPEG dosyaları, fotoğrafın tamamıyla hemen hemen aynı hata oranına sahip olmalıdır. Görüntünün bazı bölümleri önemli ölçüde farklı hata oranlarına sahipse, görüntünün değiştirildiği anlamına gelebilir. Değerlendirme sürecini basitleştiren

FotoForensics, bir mikroskop görevi görerek insan gözünün göremediği detayları ortaya çıkarıyor. Kullanımı son derece kolay olan hizmet çevrimiçidir. Bu sayede hizmeti kullanmak için herhangi bir uygulama indirmeniz gerekmez.

Gün içerisinde birçok kullanıcı tarafından talep edilen online hizmetler. Kullanıcılara fotoğraf yüklemek için iki farklı seçenek sunar. İlk seçenek, URL’yi kullanarak görüntüyü analiz etme imkanı sunar. İkinci seçenek, bilgisayarınızdan siteye bir resim yüklemenizi sağlar.

Forensically

Forensically, bir dijital bir görüntüde daha önce değişiklik yapılıp yapılmadığını öğrenmenizi sağlayan başarılı bir hizmettir. Popüler hizmet, sahte görüntülerin kolayca algılanması için bir dizi araç sunar.

Başarılı arayüzü ve araçları sayesinde Forensically oynanmış fotoğrafları bulma açısından oldukça faydalı bir hizmettir. Online bir platform olduğu için indirmenize gerek yoktur.

İlgili servisi açtığınızda, varsayılan bir resim göreceksiniz. Bilgisayarınıza siteye resim yüklemek için sayfanın üst kısmındaki “Dosya Aç” menüsünü tıklayın. Bu adımı izlerseniz, yeni bir pencere açılacaktır. Açılan pencereden görseli yükleyebilirsiniz. Kurulum işleminin ardından sayfanın sağ tarafında bulunan araçları kullanabilirsiniz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir