iPhone kullanıcıları genelde Safari kullanmaya eğilimli olsa da 8 farklı tarayıcıya da şans verebilirsiniz.

Apple modellerinde varsayılan olarak Safari web tarayıcısı kullanılır. iPhone 15 serisi de dahil olmak üzere her iPhone’da yer alan bu tarayıcı, diğer Apple ürünlerinde de destekleniyor. Bununla birlikte, App Store’da farklı tarayıcı seçenekleri de mevcut. Eğer Safari’den memnun değilseniz ya da daha farklı bir deneyim yaşamak istiyorsanız alternatiflere şans verebilirsiniz.

Google Chrome

Listenin ilk sırasında kuşkusuz Google Chrome yer alıyor. Dünyanın en popüler tarayıcısı olan Google Chrome, mobil cihazlar için çok daha iyi bir deneyim sunuyor. Google ekosistemine dahil olmak isteyenler için önemli bir seçenek olan Google Chrome, üstelik diğer Google uygulamalarıyla da entegre çalışabiliyor ve böylece Apple dışında yeni fırsatlar sunabilir.

Ark Search

Çoğu kişinin ismini dahi bilmediği Ark Search, 2023’te piyasaya sürülen masaüstü sürümünün ardından özel olarak geliştirildi. Yapay zekayı kullanan Ark Search, bu özelliği ile tamamen ayrılıyor. Benim için gözat özelliği ile altı farklı kaynaktan veri toplayabilen yapay zeka ile araştırmalar çok farklı bir deneyim yaşatıyor. Sekme ve görünümü değiştiren Spaces özelliği gibi kişiselleştirme seçenekleri de Ark Search’ü farklı kılıyor.

Safari Yerine Kullanabileceğiniz 8 iPhone Tarayıcısı
Safari Yerine Kullanabileceğiniz 8 iPhone Tarayıcısı

Microsoft Edge

Son dönemlerde önemli bir atılım yapan Microsoft Edge , mobil cihazlarda tercih edilebilecek bir diğer seçenek. Mac veya PC’nizde Microsoft Edge kullanıyorsanız, mobilde buna geçmek üstelik entegrasyonda da kolaylık sağlayacak. Copilot aracılığıyla yapay zeka özelliklerine erişmenizi sağlayacak Microsoft Edge şans verilebilecekler arasında.

Aloha

Aloha, VPN özelliğiyle öne çıkan web tarayıcısı. Adblock Plus eklentisi ile birlikte gelen bu tarayıcı Premium ücretli özel seçeneklere de sahip. Tarayıcıyla yerleşik medya oynatıcı, profil yöneticisi ve bir Web3 kripto para cüzdanı da destekleyen Aloha, tamamen mobil odaklı bir tarayıcı. Masaüstü sürümü bulunmuyor.

Brave

Son dönemlerde masaüstünde de önemli bir atılım yapan Brave, mobilde de iddialı. Yapay zeka teknolojisinin entegre edildiği Brave; ödül sistemi, Adblock, kripto cüzdanı ve yerleşik VPN gibi özelliklerle destekleniyor.

Opera

Büyük bir atılım yapamasa da tarayıcı pazarında önemli bir paya sahip olan Opera, mobil cihazlarda da ideal durumda. Aria adıyla yeni bir yapay zeka desteği alan tarayıcı, ücretsiz VPN gibi özellikleriyle bu alanda kullanıcı dostu yapıda.

DuckDuckGo

Hakkında farklı tartışmalar olsa da kendi arama motoru ve mobil uygulamasıyla kullanılabilecek DuckDuckGo, üçüncü taraf reklam ve takipçilere karşı koruma sağlıyor. Kullanıcı dostu bir yapısı bulunan tarayıcı, arkanızda veri bırakmak istemediğinizde tercih etmeniz gereken öncelikli seçeneklerden birisi.

Firefox Focus

Listenin son sırasında ise Firefox Focus yer alıyor. Gizliliğe öncelik veren tarayıcı olarak öne plana çıkan Firefox Focus’ta izleyici ve reklamları varsayılan olarak engelleme özelliği var.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir