Harry Potter severler, büyük bir heyecanla Harry Potter dünyasında yaşanan Hogwarts Legacy oyununun sunulmasını bekliyor. Bunun yanı sıra Electronics Arts’ın da geçtiğimiz süreçlerde bir Harry Potter MMO oyunu projesi için adım atıldığı, fakat şirket içerisinde bazı değişiklikler ve Harry Potter markasına ait olan inancın eksikliği sebebiyle projenin iptal edildiği dile getirildi.

39 2

GameSpot tarafından aktarılan bilgilere göre bu bilgi 2000 ila 2003 yılları arasında Electronic Arts’ta Ürün Pazarlama Müdürü olarak çalışan Kim Salzer tarafından paylaşıldı. The Real Brandolorian’ın yakın zaman içerisinde Kim Salzer ile yapmış olduğu görüşmede, Salzer’den geri çevrilen projeler ile ilgili yorum yapması talep edildi ve Salzer, Harry Potter MMO oyunundan söz etti. Elde edilen bilgilere bakıldığında bu iptal edilen Harry Potter MMO oyunu, oyuncular için oyun içerisinde başarıyla beraber fiziksel olarak ödüllerin de gönderildiği bir “çevrim dışı ve çevrim içi” model kullanacaktı. Salzer, oyunun geliştirme sürecinin beta aşamasını geri bıraktıklarını fakat EA’ın oyunun fişini çektiğini dile getirdi. Bu iptal kararı ile ilgili olarak Salzer, 

“EA, o sırada bazı değişikliklerden geçiyordu ve bu fikri mülkiyetin bir veya iki yıldan daha uzun bir raf ömrüne sahip olacağını bilmiyorlardı ya da yeterince inanmıyorlardı.” dedi.

40 2

Electronic Arts, Harry Potter oyun lisansının eski hak sahibiydi ve lisans Warner Bros’a geçmeden önce pek çok Harry Potter oyunu sundu. Bir sonraki büyük Harry Potter oyunu olarak değerlendirilen ve filmdeki olaylardan daha önceki bir zaman diliminde yaşanan bu açık dünya oyunu Hogwarts Legacy’nin 2022 yılı içerisinde çıkartacağı düşünülüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir