ASUS, ROG Zephyrus Duo 16 GX650 adlı yeni bir oyun dizüstü bilgisayarını tanıtmaya hazırlanıyor. Yeni model için tanıtım öncesinde yapılan sızıntı, cihazın güçlü donanımlarla destekleneceğini gösterdi. Rapora göre ROG Zephyrus Duo 16 GX650 modelinde AMD Ryzen 9 6900HX işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti grafik kartı kullanılıyor.

Son dönemlerde piyasaya çıkacak yeni modelleri için çok fazla sızıntı yaşayan ve pek çok modelin tanıtım öncesinde tüm detaylarıyla öğrenilmesine engel olamayan Asus için yeni bir sızıntı daha yapıldı. ROG Zephyrus Duo 16 GX650 için yapılan paylaşımlarda şirketin Ryzen 6000 serisine geçiş yaptığı görüldü. Yeni modelde yüksek performans ve verimlilik sunacak donanımlara yer veren Asus, şimdiden iddialı olduğunu gösterdi.

ROG Zephyrus Duo 16 GX650 özellikleri neler olacak?

İşlemci, Team Red’in en yeni Ryzen 6000 serisi işlemcisi olacak. Zen 3+ teknolojisiyle üretilen ve Rembrandt mimarisinin kullanıldığı işlemcide 8 çekirdek ve 16 iş parçacığı bulunuyor. 35W ile 45W arasındaki bir güç tüketimi bulunan bilgisayarda etkin performans sunacak işlemciye grafik tarafında ise RTX 3080 Ti destek verecek. Gerçek zamanlı ışın izleme gibi son yeni grafik teknolojilerine sahip olan yeni grafik kartıyla da en üst grafik verimliliği elde edilecek. Ekranda ise 300 Hz. yenileme hızına sahip 16 inç Full HD Parlama Önleyici panel bulunuyor.  

Bilgisayarda 48 GB’a kadar arttırılabilir DDR5 RAM ve 8 TB’a kadar arttırılabilir PCIe NVMe M.2 SSD depolama alan desteği mevcut. ROG Zephyrus Duo 16 GX650 modeli için gelen sızıntılarda bu özellikler dışında başka bir ayrıntı bulunmuyor.

ASUS ROG Zephyrus Duo 16 GX650 modelinin bir sonraki ASUS etkinliğinde farklı cihazlarla birlikte yer alması bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir