Microsoft, Rusya’daki sunucular için Windows 10 ve Windows 11 indirmelerini kapattı. İşte şirketin Rusya için yeni yaptırımları:

Microsoft Rusya pazarından çekiliyor

Ukrayna’ya yönelik askeri operasyonun ardından Batılı teknoloji şirketleriyle karşı karşıya kalan Rusya, Microsoft’tan yeni bir darbeyle karşı karşıya görünüyor. Sosyal ağlarda yapılan paylaşımlarda, Rusya’da yaşayan kullanıcıların Windows 10 veya Windows 11 indirmesine izin verilmediği ortaya çıktı.

Windows 10 ve Windows 11 Rusya’da indirilemiyor

Rus haber ajansı Tass’ın haberine göre Microsoft, Rusya’daki kullanıcılara yönelik yeni bir adım attı. Microsoft’un Rus sunucuları için Windows 10 ve Windows 11 indirme seçeneğini devre dışı bıraktığı iddia ediliyor. Ancak bu adımla ilgili şirketten bir açıklama gelmemesi merak uyandırdı.

Tass tarafından BleepingComputer’da paylaşılan bilgileri doğrular nitelikte. Rusya merkezli bir VPN bağlantısı kullanılarak ve çeşitli Windows araçları indirilirken de bir hata verdiği söyleniyor. Bu araçlar arasında Windows 10 Yükseltme Yardımcısı, Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ve Windows 11 Kurulum Yardımcısı yer alıyor.

TASS, Windows 10 ve Windows 11 araçlarının Rusya’nın erişemeyeceğine inandığını söylüyor. Microsoft’un son kararı hakkında ajans şunları yazdı:

.

Windows 10 Güncelleme Yardımcısı, Windows 10 Medya Oluşturma Aracı ve Windows 11 Kurulum Yardımcısı’nı indirmeye çalışan Rus kullanıcılara “404 – Dosya veya Dizin bulunamadı” mesajı gösteriliyor. Windows 10 ve Windows 11 ISO’larını indirmeye çalışınca kullanıcılara, “Talebinizle ilgili bir sorun oluştu” şeklinde bir hata mesajı gösteriliyor.

Microsoft’tan resmi bir açıklama gelmese de Windows 10 ve Windows 11 araçlarını indirmek için Rusya dışında bir VPN bağlantısı kullanılması gerekiyor.

Ancak bu şirketin Rusya’ya karşı ilk yaptırımı değil. Microsoft, Rus-Ukrayna savaşı nedeniyle Mart ayında yurt içi satışları askıya almıştı. Ayrıca Rusya’ya bağlanan geliştiricilerin GitHub hesaplarını da engelledi.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir