Rusya, YouTube’da Google’a dava açtı! Videolar için şirkete para cezası kesilebilir, işte detaylar…

Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra savaşın sonuçları siber dünyada da hissedildi. Rusya, neredeyse tüm sosyal medya platformları tarafından engellendi ve bazı teknoloji devleri Rusya’ya casusluk yapmakla suçlandı. Rusya, savaş hakkında yasaklı bilgiler ve yanlış bilgiler içeren videoları kaldırmadığı için YouTube’da Google’a dava açtı.

YouTube ve Google Play kısa süre önce Rus kanallarından gelen reklam gelirlerini, abonelikleri ve tüm ülke gelirlerini kapattı. Rusya, kendi Play alternatif mağazası NashStore’u duyurdu. Gelin haberin detaylarına birlikte göz atalım.

Rusya’ya Google’a para cezası verebilir

Bir Rus halkla ilişkiler sözcüsü, YouTube’un yasaklı ve yanıltıcı içerik barındıran videoları platformdan kaldırmadığını iddia ederek Google’a iki idari dava açtıklarını söyledi.

Rusya’nın Instagram yasağı kararına Facebook’tan yanıt geldi

Rusya Federal Medya ve BT Denetleme Servisi, Google’ın bu ihlalleri tekrarlaması durumunda Google’ın 92.000 $ (yaklaşık 1348025,40 £) için 8 milyon ruble para cezasına çarptırılacağını duyurdu. Ayrıca Google’ın yıllık Rus gelirinin %20’sini hükümete devretmesi gerekebileceğini de açıklamasına ekledi.

Rusya Federal Bilgi Teknolojileri Müfettişliği ve Kitle İletişim Kurumu yaptığı açıklamalarda YouTube’un savaş bilgisinde kilit platformlardan biri haline geldiğini söyledi. Google ise henüz konuyla ilgili yorum yapmadı. Şirketin nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Rusya’nın teknoloji devlerine karşı yaptırımları adeletli mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir