Ekran kartı üreticisi Nvidia’nın bir süre önce tanıttığı RTX Voice teknolojisine benzer bir rakip AMD cephesinden geliyor.

İlk etapta Nvidia şirketinin RTX teknolojisine sahip ekran kartı serisine özel olan RTX Voice teknolojisi, daha sonra GTX serisi ekran kartları için de güncelleme ile sunulmuştu. Bu teknoloji, mikrofonların etrafında bir gürültü olsa bile, sadece sesinizin kaydedilmesine olanak sağlıyor ve yapay zeka sistemi sayesinde arka plandaki istenmeyen seslerini ortadan kaldırabiliyor. RTX Voice teknolojisini kısa süre önce AMD de gündeme getirmişti. Şimdi ise rakip bir teknoloji üzerinde çalıştığı ortaya çıktı.

AMD’den RTX Voice teknolojisi geliyor

rtx voice ozelligine amdden rakip geldi

Yayınlanan bir içerik ile AMD tarafından bu rakip teknolojisi lanse edilmiş oldu. Bu teknoloji AMD Noise Suppression olarak adlandırılırken, yine Nvidia’da olduğu gibi yapay zeka ile arka plandaki istenmeyen sesler güçlü bir şekilde engellenmiş oluyor. Bu sayede ise kullanıcı sadece kendi sesini kayıt altına almış oluyor. AMD tarafında Radeon ekran kartları için Adrenalin yazılımına entegre edilecek olan özellik sayesinde neredeyse her yerde, Noise Suppression çalışabilecek. Bu yeni teknoloji için Ryzen 500 serisi bir işlemci veya Radeon RX 600 serisi bir ekran kartının gerektiğini de belirtelim.

Yeni nesil donanımları destekleyecek olan bu teknoloji, yakın zamanda ise RTX Voice teknolojisi ile karşılaştırılabilir olacak. Nvidia cephesinde ayrıca özel bir DLSS teknolojisi bulunuyor. Bu teknoloji ise düşük çözünürlüğü yapay zeka sayesinde yükseltmek anlamına geliyor. Bu durumda ise oyuncular performans artışı yakalamış oluyor. Bunun benzer teknolojisi AMD tarafında da yer alırken, şirketler birbirlerini taklit ederek rekabette üst seviye bir ortam oluşturmaya devam ediyorlar. Nvidia cephesinde ne teknolojiler var ise, AMD oyuncuları bu teknolojiden geri kalmaması adına AMD çalışmalarını sürdürüyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir