Karlanabilir akıllı cep telefon konseptinin ilk temsilcileri arasında yer alan Royole, bir sonraki akıllı cihazı için hızla çalışmalarına devam ediyor. Tasarımı sızdırılan Royole FlexPai 3, katlanabilir yapısının yanı sıra aynı zamanda pop-up formundaki ön kamerası ile dikkatleri üzerine topluyor. 

Pop-Up kameralı ilk katlanabilir telefon Royole FlexPai 3

18 1

Samsung ve Huawei dev markalardan daha önce hareket eden Royole FlexPai, 2019 yılında sınıfın ilk akıllı cep telefonu olma özelliğini elde etti. Ancak Çin merkezli bu marka bu cihazı ve selefi olarak gösterilen FlexPai 2’yi anavatanı dışında satışa çıkarmadı. Royole FlexPai 3 ile ilgili olarak elde edilen bilgiler Şubat ayı içerisinde bir TENAA kaydıyla ortaya çıkmıştı. Teknoloji dünyasının başarılı isimlerinden Evan Blass’ın yeni paylaşımı, gizemli telefonun tasarımıyla ilgili pek de bilgi verir nitelikte değildir. Daha önceki modellere olan benzer tasarım felsefesini takip eden Royole FlexPai 3, dışa doğru katlanabilir menteşe yapısına sahiptir. Bundan dolayı telefonda herhangi bir ikinci ekran yer almıyor. 

Royole FlexPai 3’ü rakiplerinden ayrılan en önemli farklı ise pop-up kamera oldu. Delikli ekran konseptiyle beraber artık pek rastlanmayan söz konusu bu teknoloji, ekranın tam formatta olması sağlanıyor. Aynı zamanda telefonun arka kısmında ise kamera alanında düz şekilde kapanmasına yardımcı olan bir oyun yüzeyde bulunuyor. Evan Blass, Royole FlexPai 3’ün teknik özellikleri hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor. Ancak aylar öncesinde ortaya çıkan TENAA raporlarında yer alan bilgiler, telefonun pek çok özelliğinin olduğunu gösteriyor. 

17 1

Katlanmış haliyle 7.2 inç ekran boyutuna sahip olduğu dile getirilen FlexPai 3, üreticisi şu an için bilinmeyen 5G destekli bir işlemci ile beraber gelecek Markanın önceki modellerine bakıldığında ise Qualcomm Snapdragon 800 serisi işlemciler tercih ettiğini de belirtmek gerekir. Çift arka kamera paketinin olduğu görülen Royole FlexPai 3, 3.360 mAh kapasiteli bir batarya yer alacak. Güç butonuna gömülü olan bir parmak izi okuyucu ve Android işletim sistemi ise cihazın bilinen özelliklerini tamamlamaya yetiyor. Royole FlexPai 3’ün tanıtım tarihi belli değildir. Fakat telefonun 2000 dolar bandında bir fiyat etiketiyle duyurulacağı tahmin ediliyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir