Rockstar Games’in kurucu ortağı ve eski yaratıcı yönetmeni olan Dan Houser yeni bir stüdyo kurdu. Absurd Ventures isimli şirket içerisinde video oyunlarının da yer aldığı, farklı alanlarda hikayeler, karakterler ve dünyalar oluşturacağını belirtiyor. 49 yaşındaki Dan Houser, Rockstar Games ile yollarını 2020 yılında ayırmıştı.

Absurd Ventures, “Hikaye anlatımı. Hayırseverlik. Fazlaca şiddet.” sloganı ile şirketin yaratıcı, soyut ve sinirli havası hakkında anlattığından daha fazlasını gösteren bir de video ile yansıtıyor.Ayrıca bir basın bülteni Absurd Ventures’i “canlı aksiyon ve animasyon; video oyunları ve diğer interaktif içerikler; kitaplar, grafik romanlar ve senaryolu podcastler için üretilecek, mecra gözetmeksizin çeşitli türler için anlatı dünyaları inşa etmek, karakterler yaratmak ve hikayeler yazmak” olarak tanımlayan bir açıklama yapıyor.

Rockstar Games’in efsanesi Dan Houser

Rockstar Games kurucusu Dan Houser yeni bir şirket kuruyor

Houser’ın Rockstar’da geçirdiği 22 yıl oyun dünyasında tüm zamanların en büyük başarı öykülerinden biri ve bir efsane olarak anılıyor. Dan Houser Rockstar stüdyoyu 1998 yılında kardeşi Sam Houser, Jamie King, Terry Donovan ve Gary Foreman ile birlikte kurmuş ve büyüdükçe, beş Grand Theft Auto oyununun yapımcılığı ve bugüne kadarki her GTA‘da ve her iki Red Dead Redemption oyununda yazar olarak görev yapmak da dahil olmak üzere şirketin yaratıcı çalışmalarının vazgeçilmez bir parçası oldu. Ayrıca, Grand Theft Auto III ve iki bağımsız genişleme oyununda seslendirmeler yaptı.

Grafik Tasarım bölümünde öğrenci. İmza İnternet Teknolojileri'nde dijital çırak olarak eğitim alıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir