Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali olan Teknofest kapsamında bu yıl da beşincisi düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması başladı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST, her yıl yaptığı yarışma ile bu yılda bir önceki yıla göre daha fazla yarışma kategorisinde ev sahipliği yapmaya devam ediyor. 

TEKNOFEST  Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamı içerisinde düzenlenen  dünyanın en büyük teknoloji yarışmaları bu yıl üç farklı şehirde yerini alacak.

teknofest robotaksi

 Robotaksi yarışmasına start verildi

TEKNOFEST Teknoloji yarışması kapsamında Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması düzenlendi.  Robotaksi- Binek Ootonom Araç Yarışmasının hedefi, katılan yarışmacıları otonom araç teknolojisi alanında kendine özgü tasarım ve algoritma konularında yetkinlik kazanmak için teşvik ediyor.

Özgün Araç Kategorisinde her iki kategori içinde geçerli olan gerçek bir pist ortamında otonom şekilde çeşitli görevleri yerine getirilmesi istenecek. Yarışmada akışa göre takımların Ön Tasarım Raporu (ÖTR), Kritik Tasarım Raporu (KTR) ve  son olarak Araç Test Videosu olarak üç farklı aşamaya hazırlanılması gerekecek. 

Türkiye’nin ilk Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Bilişim Vadisi Kampüsü içerisinde bulunan pistte düzenlenen yarışma ile finale kalan 31 takım da birbirleri ile mücadele edecek. İki kategoride yapılan yarışta “Hazır Araç” kategorisinde yer alan 8 araç piste çıkarak birbirleri ile rekabet edecekler.  Yarışmanın diğer bir bölümü olan ikinci gününde ise “Özgün Araç” kategorisi içinde bulunan 23 takım piste çıkacak. 

Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması Ödülleri

Özgün Araç kategorisinde başarı elde eden ve birinci olan takıma 130 bin, ikinci takıma 110 bin, üçüncü takıma ise 90 bin lira ödül verilecek. Hazır Araç kategorisinde bulunan  takımlardan birinci olana 100 bin, ikinciye 80 bin ve üçüncü takıma 60 bin lira para ödülü verilecek.

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ - İŞLETME BÖLÜMÜ SON SINIF ÖĞRENCİSİ

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir